Türkiye'de "Ezidi Meclisi" kurma çalışması

Avrupa Ezidi Federasyonu Eş Başkanı Farman: "Şengal'deki soykırım girişimi bizim örgütlenmemizin temeli oldu. Bizi harekete geçirdi. Meclisimizin kuruluşu ayrıca bu soykırım politikalarına karşı Ezidi'lerin kendilerine sahip çıkmasıdır"

Türkiye'de "Ezidi Meclisi" kurma çalışması
Türkiye'de "Ezidi Meclisi" kurma çalışması
GİRİŞ 18.01.2015 18:24 GÜNCELLEME 18.01.2015 18:24

Avrupa Ezidi Federasyonu Eş Başkanı Leyla Farman, Ezidilerin soykırım politikalarından korumak ve Ezidi haklarına sahip çıkmak için Ezidilerin örgütlenmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Ferman, Demokratik Toplum Kongresi'nde (DTK) düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de yaşayan Ezidi'lerin örgütlenmeleri için DTK bünyesinde "Ezidi Meclisi" kurma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Kuruluş aşamasında bulunan meclisin 29 kişiden oluştuğunu ve Ezidi'lerin, kültürü, toprak sorunu, hukuk sorunu şeklinde örgütlenme biçiminin bulunduğunu kaydetti.

Şengal'de IŞİD'in soykırım girişiminde bulunduğunu söyleyen Farman, "Ezidilerin örgütlenmeleri gerektiğine inanıyoruz. Şengal'deki soykırım girişimi bizim örgütlenmemizin temeli oldu. Bizi harekete geçirdi. Meclisimizin kuruluşu ayrıca bu soykırım politikalarına karşı Ezidilerin kendilerine sahip çıkmasıdır. Bu temelde meclisimizi inşa ediyoruz. Örgütlenme biçimimiz, Ezidi'lerin hukuk sorunları, toprak sorunu, Ezidi'lerin kültürü biçimindedir" dedi.

Bir gazetecinin, "PKK'nın Şengal'de kanton ilan etmesi ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin buna karşı çıkmasını nasıl değerlendirdiği" sorusuna Ferman, şu yanıtı verdi:

"Ezidilerin Şengal Dağı'nda kurdukları meclis demokratik bir adımdır. Kim ki halkın sesine karşı çıkarsa insan haklarına karşı çıkıyor. Meclisin kurulmasıyla ilgili herhangi bir şüphemiz yoktur. Demokratik, tarihi adımlardır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam