Ordu'da cami ve cemevi aynı çatı altında

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yıllardır aynı çatı altında hizmet veren Hz. Ali Camii ve Cemevi, barış ve hoşgörü örneği sunuyor.

Ordu'da cami ve cemevi aynı çatı altında
Ordu'da cami ve cemevi aynı çatı altında
GİRİŞ 19.01.2015 12:51 GÜNCELLEME 19.01.2015 12:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Fatsa’nın Fatih Mahallesi’nde bulunan Hz. Ali Camsi ve Cemevi, Sünni ve Alevi vatandaşları aynı çatı altında bir araya getiriyor. Üçüncü katı cami olarak hizmet veren binanın ikinci katında cemevi, giriş katında ise aşevi bulunuyor. Önyargıların yıkıldığı, barış ve hoşgörünün hakim olduğu bu mekanda kimse birbirinden rahatsızlık duymuyor. Alevi’si, Sünni’si ile bir arada yaşanan kardeşlik ortamında insanlar aynı safta namaz kılıyor, aynı semah ortamına katılıyor, aşevinde hazırlanan yemeğe aynı masanın etrafında kaşık sallıyor. 1995 yılında Alevi ve Sünni vatandaşlar tarafından inşaatına başlanan Hz. Ali Camii ve Cemevi, 2001 yılında hizmete girdi.

2001 YILINDAN BERİ HOŞGÖRÜNÜN TİMSALİ

Cami ve cemevi birlikteliğinde en büyük desteği Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan’dan ve hemşehrileri ünlü aktör Kadir İnanır’dan aldıklarını söyleyen Fatsa Cemevi Derneği Başkanı İhsan Kartal, “2001 senesinde hem camimizi hem cemevimizi hem de aşevimizi hizmete açtık. Hiçbir ayrım yapmadan Alevi-Sünni kardeşliği içerisinde bu birlikteliğimiz devam diyor. Biz Ehl-i Beyt’in torunlarıyız. Camimizde namazımızı kılıyoruz, aşağıya inerek camimizi yapıyoruz, gelen misafirlerimizi de aşevimizde ağırlayarak asla yemek yedirmeden göndermiyoruz” dedi.

YORUMLAR 6
  • zigana 9 yıl önce Şikayet Et
    İslam Tarihinde cemevi diye birşey yoktur.
    Cevapla
  • hamza 9 yıl önce Şikayet Et
    islam tarihinde camii diyede bisey yoktur. Mescid vardir. Hz. Muhammed efendimiz (s.a.v.) yapilan camii denilen binayi bizzat Hz. aliye yiktirip yeini cöplük yaptirmisdir. o Camii tekrar Hz. Ömer döneminde eskisinden daha büyük olarak tekrar insaa edilmisdir. Bakiniz Tövbe süresi. Bilginiz yok fikriniz var.
    Cevapla
  • HAYRET ARKADAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    Aynı binada olması bence yanlıştır.(benim görüşüm beni bağlar)fakat.Bu işe olumlu bakanlara ve olumlu yorum yapanlara diyorum ki.Alevilik bir din değildir.Camii müslümanların ibadethanesidir.Cem evlerinde sazlı sözlü ve rakı sofralı ortamlar mevcuttur.Bu ikisini nasıl bir arada görürsünüz.O zaman islamda içkinin haram olduğunu inkar etmek gerekir haşa.Ya sizin bilginiz fazla ya da ..tövbe haşa.
    Cevapla
  • hamza 9 yıl önce Şikayet Et
    cemevinde raki sofrali ortamlari oldugunu nerden biliyorsun ? utanmasan daha devam edecen. senin gibiler yüzünden islam dünyasi böyle siyonistlerin elinde oyuncak olur.
    Cevapla
  • öngörü 9 yıl önce Şikayet Et
    cami ve cem aynı kökten gelir ve aynı anlamları var barış ve birlik dirlik içinde cami ve cemler yanyana olsun
    Cevapla
  • bir vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    işte bunun adına bid'at denilir. öte tarafta hesabını verirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar