Tekirdağ'dan kısa kısa

Malkara'da huzur toplantısı düzenlendi

Tekirdağ'dan kısa kısa
Tekirdağ'dan kısa kısa
GİRİŞ 19.01.2015 15:21 GÜNCELLEME 19.01.2015 15:21

Malkara Kaymakamlığı, Gazibey Mahallesi'nde huzur toplantısı düzenledi.

Kaymakam Mahmut Halal, bir kahvehanede düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, mahalle çocuklarında okul devamsızlığının yüksek olduğunu ve bu soruna çözüm bulunması için ailelerin çocuklarıyla daha fazla ilgilenmesi gerktiğini belirterek, "Çocuklarını kendiniz takip edin. Okula gitsinler. Liseyi okusunlar. Liseye giden her öğrencinin günlük 10 lira harçlığını devlet veriyor. Kitapları devletten, diğer ihtiyaçları için de bizler destek ve yardımcı oluyoruz" dedi.

Roman Federasyon Başkan Yardımcısı Niyazi Güneş de, mahallede yaşayan vatandaşların işsizlik sorunu, konut sorunu, eğitim sorunu gibi sorunlarının olduğunu ve bu sorunların çözümü için yardım istediklerini söyledi.

Toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Aydın, Yiğit Karakol Amiri Metin Boybey, Ekipler Amiri Başkomiser Yasir Sezer, Gazibey Mahalle Muhtarı Ömer Özlem, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Selda Köroğlu ile vatandaşlar katıldı.

Belediye personeline ilk yardım eğitimi

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeline Kızılay Çorlu Şubesi tarafından temel ilk yardım eğitimi verildi.

Çorlu Kızılay İlk Yardım Eğitim Merkezi eğitim salonunda 2 gün boyunca düzenlenen temel ilk yardım kursuna 10'u park ve bahçeler, 8'i ise temizlik işleri olmak üzere, toplam 18 personel katıldı.

Çorlu belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı açıklamada, kursta başarılı olan belediye personeline 3 yıl süreyle geçerli olan sertifikalarının verildiğini ifade ederek, belediye personeline zaman zaman hayatta ve çalışma sahasında gerekli olacak eğitimlerin verildiğini söyledi.

Daha önce de belediyede birçok birimde görev yapan personele değişik eğitimler vererek yeterlilik kazandırıldığını belirten Baysan, şunları kaydetti:

"Biz, sosyal belediyecilik anlayışımız ile personelimize gerekli eğitimleri veriyoruz. Bu anlamda, değişik birimlerde görev alan, gerek belediyemizin gerekse üstlenici firmalarımızın personeline yönelik faydalı eğitimlerin devam etmesi için de elimizden geleni yapıyoruz. Park bahçeler müdürlüğümüzde ve temizlik işleri müdürlüğümüzde görevli personele ilk yardım eğitimi verilmesini sağladık. Kızılay Çorlu Şube Başkanlığı ve ilgili eğitimlere de çok teşekkür ediyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü