"Yardımsever" dolandırıcı tutuklandı

Birçok ilde yardımcı olma bahanesiyle güvenlerini kazandığı yaşlıları dolandırdığı belirlenen kişi Kırıkkale'de yakalandı

"Yardımsever" dolandırıcı tutuklandı
"Yardımsever" dolandırıcı tutuklandı
GİRİŞ 19.01.2015 17:28 GÜNCELLEME 19.01.2015 17:28

Birçok ilde 39 dolandırıcılık olayının zanlısı olarak aranan ve yardımcı olma bahanesiyle güvenlerini kazandığı yaşlıları dolandırdığı tespit edilen zanlı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bankadan para çekmek isteyen yaşlılara yardım etme bahanesiyle yaklaşan kişinin dolandırıcılık yaptığı şikayeti üzerine çalışma başlattı.

Bankaların otomatik para çekme makinelerindeki güvenlik kamerası kayıtlarından zanlıların eşkalini belirleyen polis, emekli maaşlarının yatırıldığı günlerde olayların yaşandığı banka çevrelerinde önlem aldı.

Polis ekipleri, Cumhuriyet Caddesi’nde, ATM'den para çekmek isteyen yaşlı bir vatandaşa yardımcı olma bahanesiyle yaklaşan K.Ç’yi (31) takibe aldı. Yaşlı vatandaşa ATM'nin kartı aldığını, bir gün sonra bankaya giderek başvuruda bulunması gerektiğini söyleyen K.Ç, şifresini öğrendiği kartla para çekmeye çalışırken suçüstü yakalandı.

Zanlının 39 dolandırıcılık olayıyla ilgili aranan K.Ç'nin, Ankara, Kırşehir, Eskişehir, Bursa, Konya ve Kars’ta da çok sayıda vatandaşın yaklaşık 100 bin lirasını dolandırdığı tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen K.Ç, tutuklandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!