Ortaokul öğrencileri, Sarıkamış şehitleri için yürüdü

Çankırı İsmet İnönü Ortaokulunun öğrenci ve öğretmenleri, Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı dolaysıyla tarihi İstiklal Yolu'nda yürüdü

Ortaokul öğrencileri, Sarıkamış şehitleri için yürüdü
Ortaokul öğrencileri, Sarıkamış şehitleri için yürüdü
GİRİŞ 19.01.2015 17:35 GÜNCELLEME 19.01.2015 17:35

Ccedil;ankırı İsmet İnönü Ortaokulunun öğrenci ve öğretmenleri, tarihi İstiklal Yolu'nda yürüyerek Sarıkamış şehitlerini andı.

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı dolayısıyla 130 öğrenci, öğretmen ve idareci, Kurtuluş Savaş'nda cepheye silah taşınan yol olarak bilinen İstiklal Yolu'nda yürüdü. Sıfırın altında 1 derecede Kuşçayırı mevkisinden hareket eden grup, tarihi Doğdu Karakolu'nun bulunduğu bölgeye kadar ilerledi.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yasin Çölgeçen, öğrencilere yaptığı konuşmada, "Sarıkamış, destandır, acıdır, aynı zamanda büyük derstir. Sarıkamış Harekatı, Türk Milleti'nin vatanı ve kutsal varlıkları uğruna neler yapabileceğinin delilidir. Bu cennet vatanın bizlere hangi şartlarda emanet edildiğini bugün daha iyi anladık" diye konuştu.

Kurtuluş Savaş'ında lojistik desteğin İnebolu-Ilgaz-Çankırı-Ankara istikametindeki İstiklal Yolu kanalıyla sağlandığını anımsatan Çölgeçen, "İnebolu Limanı'na gelen gemiler dolusu cephane, kayıklarla boşaltıldıktan sonra, gıcırdayan kağnılarla İstiklal Yolu'ndan Ankara 'ya, oradan da Batı Cephesi'ne, Sakarya'ya, Mustafa Kemal'in ordusuna yetiştirilmiştir" ifadesini kullandı.

Çölgeçen, etkinliği hem Sarıkamış Harekatı'nda yaşananları hem de İstiklal Yolu'nda yapılanları anlatmak için düzenlediklerine dikkati çekerek, "Şehitlerimizi saygıyla, rahmetle, şükranla anıyoruz. Emanet ettikleri bu aziz vatanı ve ay yıldızlı bayrağımızı canımızdan aziz bilip kıyamete kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz. Ruhları şad olsun. Bugün bize düşen görev, büyük mücadeleler sonunda bize bırakılan güzel ülkemize sahip çıkarak, aynı şartlar oluştuğunda ecdadımızın yaptıklarını yapabilmektir" şeklinde konuştu.

Daha sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Dursun Kadıoğlu şehitler için dua okudu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi