Türk Metal-Sen'den "mili piyade tüfeği" tepkisi

Türk Metal-Sen Genel Başkanı Kavlak: "Milli piyade tüfeği, MKEK’in eseridir. Milli piyade tüfeğini üretecek her türlü teknik ve idari donanım MKEK’te vardır"

Türk Metal-Sen'den "mili piyade tüfeği" tepkisi
Türk Metal-Sen'den "mili piyade tüfeği" tepkisi
GİRİŞ 19.01.2015 17:43 GÜNCELLEME 19.01.2015 17:43

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, milli piyade tüfeği siparişlerinin bir kısmının özel sektörde üretilmesine ilişkin, "Milli piyade tüfeği, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKEK) eseridir. Milli piyade tüfeğini üretecek her türlü teknik ve idari donanım MKEK’te vardır" dedi.

Kavlak, MKEK Lokali’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, MKEK’in, savunma ve milli güvenlik anlamında son derece stratejik bir kurum olduğunu belirtti.

Milli piyade tüfeği projesinin politik bir malzeme yapılmasını istemediklerini ifade eden Kavlak, şöyle konuştu:

"Milli piyade tüfeği, MKEK’in en değerli eserlerinden biridir. Güvenilirliği ve hassasiyeti bakımından dünya genelinde, ilk sıralara yerleşmiştir. Hatta dünyadaki en dayanıklı tüfeklerden biridir. Milli piyade tüfeği, Türk malıdır, Türk’ün malıdır. Üzerindeki markada, işçilerimizin, alın teri ve göz nuru vardır. Milli piyade tüfeğini yapanlara, üretenlere bu vesileyle bir Türk vatandaşı olarak teşekkür ediyorum. Herkes şunu iyi bilsin ki, bu alın terini, bu göz nurunu, bu emeğin ürettiği milli piyade tüfeğini kimseye peşkeş çekmedik, çekmeyeceğiz. Milli piyade tüfeği, MKEK’in eseridir. Milli piyade tüfeğini üretecek her türlü teknik ve idari donanım MKEK’te vardır. Bu konuda, herkesi hem stratejik hem de sağduyulu ve duyarlı olmaya, düşünmeye davet ediyoruz."

Kavlak, alt yüklenici firmaya, MKEK’e eşdeğer bir pozisyon verilmesinin doğru olmadığını da kaydetti.

Konuyla ilgili bölge milletvekilleriyle görüştüklerini, durumu mektupla Başbakan Ahmet Davutoğlu'na aktardıklarını dile getiren Kavlak, şöyle devam etti:

"Bugün 15 bin tüfeğin üretimine talip olanlar, yarın üretimin tamamını isteyebilir. Böyle bir yaklaşım, bir zamanlar yoktan var etme azmiyle, tek motorlu uçak bile üretmiş olan MKEK’in çalışma arzusunu baltalar, kurumun itibarına gölge düşürür. Sadece kurumun değil, hem çalışanların hem de Kırıkkalelilerin itibarına da gölge düşürür. Oysa milli piyade tüfeği, Kırıkkale'de üretilmiştir. Kırıkkale'de yaşayan emekçilerin eseridir. Ama üretim alt yüklenici firmaya verildiği takdirde, emekçiler, ürettiklerinin karşılığı olan ekmeği yiyemeyeceklerdir. Bu emeğin, karşılığı olan ekmeği yeme hakkı, sadece ve sadece Kırıkkalelilerin hakkıdır. Milli piyade tüfeği üretiminin yaklaşık yarısının özel firmaya verilmesi demek, MKEK çalışanlarının, Kırıkkalelilerin ekmeğinin yaklaşık yarısının elinden alınması demektir. Biz, böyle bir paylaşımı adaletli bulmuyoruz, istemiyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri