Bu görüntülere suç duyurusu

Atatürk Havalimanı'nda insansız hava aracı ile çektiği 12 dakikalık görüntüyü video paylaşım sitesi Youtube'a yükleyen kişiye suç duyurusu.

GİRİŞ 20.01.2015 00:11 GÜNCELLEME 20.01.2015 00:46
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Aspet Manukyan isimli havacılık meraklısı gencin insansız hava aracıyla çektiği görüntüler olay oldu. Atatürk Havalimanı üzerinde ve çevresinde dakikalarca görüntü alan genç, uçuş emniyetini tehlikeye attığı gerekçesiyle tepki çekti.

DHMI'DEN SUÇ DUYURUSU

Atatürk Havalimanı'nda insansız hava aracı ile çektiği 12 dakikalık görüntüyü video paylaşım sitesi Youtube'a yükleyen ve uçuş emniyetini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle Aspet Manukyan adlı kişi için hukuki süreci başlatan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), bir açıklama yayınladı.

DHMİ, Atatürk Havalimanı'nda insansız hava aracı ile çekilen videonun bazı basın yayın organları tarafından haberleştirilmesi üzerine,izinsiz çekim yaptığı için Aspet Manukyan hakkında Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.   

Olayla ilgili gerekli hukuki çalışmaların başlatıldığı vurgulanan açıklamada şöyle denildi
“Fotovideo çekimi amacıyla yapılacak uçuşlar da dahil olmak üzere, Türk Hava Sahası içerisinde düzenlenecek tüm uçuşlar için önceden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve kuruluşumuzdan izin alınması bir zorunluluktur. İzin alınmadan bu tür yasak faaliyetlerde bulunulması, Sivil Havacılık Kanunu ve diğer mevzuatlar açısından suç teşkil etmektedir.
Habere konu olan çekimde de kullanılan bu tür hava araçları, boyutlarının küçük olması ve ışıklarının kapatılması nedeniyle gözle fark edilemediği gibi, hava trafik kontrol hizmetlerinde kullanılmakta olan radar sistemleriyle de takibi mümkün olmamaktadır. Akşam saatlerinde yapılan söz konusu video çekiminde kullanılan hava aracı da, hava trafik kontrol birimleri ve pilotlar tarafından fark edilememiştir.

Uçuş emniyetini ihlal edecek bu tür sorumsuz davranışların önüne geçmek için DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmalar başlatılmış olup, izinsiz çekim işlemini gerçekleştiren şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur.

YORUMLAR 18
  • murat kara 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu arkadaş güvenlik zafiyetini ortaya çıkardı. Aynen bilgisayar sitlererini heklenyenler gibi ceza değilde ihtar verilir hatta ödül bile verilir yani güvenlik zafiyeti başka konularnda ortaya çıkaranlara örnek olsun diye bilmem anlatabildi
    Cevapla
  • Napacak 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar aciz olmamali oradaki cocugu cezalandirmakla ucus guvenligi saglanmis mi olunacak?Bu mudur cozum?
    Cevapla
  • adnan 9 yıl önce Şikayet Et
    Ulan insanı allah koruyor zaten aksi insan bir nefesten ibaret bundan şüpheniz mı var yoksa
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    yani bu cihaz bir uçağın motoruna girip düşmesine sebep olsaydı belki de uçağın niçin düştüğünü hiç anlayamayacaktık.
    Cevapla
  • YoZGATLIM 9 yıl önce Şikayet Et
    Skandal güvenlik acikliginin ortaya cikisi yetmiyormus gibi birde sikayetci olup rezilliklerine rezillik katiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?