Abdullah Öcalan 15 Şubat'ta neden ısrar ediyor?

Abdullah Öcalan, 15 Şubat’ı “yakalandığı tarih” değil, “Kürt sorununun çözüme kavuştuğu tarih” olarak anılmasını istiyor.

Abdullah Öcalan 15 Şubat'ta neden ısrar ediyor?
Abdullah Öcalan 15 Şubat'ta neden ısrar ediyor?
GİRİŞ 20.01.2015 06:09 GÜNCELLEME 20.01.2015 07:23
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Esra Yazdıç Demir'in haberi

Abdullah Öcalan’ın, çözüm sürecinde 15 Şubat’la ilgili ısrarının gerekçesi ortaya çıktı. Hükümete, “15 Şubat’ta müzakereler tamamlanmalı” diyen Öcalan’ın, yakalandığı tarih olan 15 Şubat 1999’a gönderme yaptığı belirtiliyor. Hükümet ve HDP, tüm ısrarlara karşın çözüm sürecine ilişkin takvim konusunda açıklama yapmıyor. Kandil, kendilerine de iletilen Abdullah Öcalan’ın hazırladığı 4 aşamalı Müzakere Taslağı’na ilişkin ipuçlarını paylaşıyor. KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu bir köşe yazısında takvimle ilgili bazı bilgiler paylaştı. Karasu; Öcalan’ın, Mutabakat Taslağı ile müzakerelerin 15 Şubat’ta bitirilmesi gerektiğini söylediğini ileri sürdü.
 
YAKALANMA TARİHİ
 
Bu açıklamanın ardından gözler 15 Şubat’a çevrildi. 15 Şubat’a ilişkin olarak kulislerde önemli bir ayrıntı dillendiriliyor. Öcalan, 15 Şubat 1999’da Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirildi. Aradan 16 yıl geçti. Öcalan’ın taslakta 15 Şubat’ı müzakerelerin bitiş tarihi olarak dillendirmesi; bu tarihin “yakalandığı tarih” değil, “Kürt sorununun çözüme kavuştuğu tarih” olarak anılmasını istemesiyle açıklanıyor. 

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 17
  • VATAN SAĞOLSUN 9 yıl önce Şikayet Et
    Şehit haberi duymayacaksak Razıyız ama tek bir şehit haberi duyarsak Hükümet bu işden vazgeçsin...
    Cevapla
  • aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    hükümetin kasında süreç için bir şekil var. ama diğer tarafta o şekil yok herkes bir şekil konuşuyor. kandil ayrı apo ayrı selahattin Demirtaş ayrı vekiller apayrı.
    Cevapla
  • Bilge Adam 2 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir mossad ajanı olan apoyu dahi etki altına almış, pkk denen illeti silah bırakacak noktaya doğru çekerken neden Kürt kardeşlerimize kurşun sıkalım? Anlamıyor musunuz? 80 yıldır gelen hükümetlerin çoğu maalesef Kürtlere yaşama hakkını dahi çok gördü. batının emriyle ırkçılık yaptı. Şimdi Devleti yahudinin, batının elinden alırken aynı zamanda kürt kardeşimiz ile 100 yıl önceki gibi aynı safta olmanın neresi ayıp?
    Cevapla
  • Bilge Adam 9 yıl önce Şikayet Et
    Cengiz (Türk değil Moğal ismidir) kardeş, daha öncesinde olduğu gibi 1071 sonrasında da bizler bizanslının, Macarın dahi anasını düşündük. Cihad meydanın da dahi yaşlıya, kadına, çocuğa dokunmadık. Atamız Fatihin İstanbulu fethettiğinde korku içinde bekleyen bizans halkına dediği gibi: Dininizi, dilinizi, kültürünüzü yaşatabilirsiniz dedik. Artık kaderimiz bir dedik. Sen kalkmışın benim Kürt kardeşimi kafirlerle karşılaştırıyorsun bu kabul edilemez. kürtler bin yıldır bizim kardeşimiz, atalarımız bin yıldır aynı safta savaştı. Şimdi neden çatışalım?
    Cevapla
  • osmanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizin süper güç olması için bu barışın sağlanması şart arkadaşlar bunun bilinmesi lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler