Mersin ile Penza arasında işbirliği

Rusya'nın Penza kenti ile Mersin arasında ticari, ekonomik ve kültürel alanlardaki iş birliğini kapsayan anlaşma imzalandı

Mersin ile Penza arasında işbirliği
Mersin ile Penza arasında işbirliği
GİRİŞ 20.01.2015 12:25 GÜNCELLEME 20.01.2015 12:25

Rusya'nın Penza şehri ile Mersin arasında ticari, ekonomik ve kültürel alanlarda işbirliğini kapsayan anlaşma imzalandı.

Penza Bölge Valisi Vasily K. Bochkarev, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. Bochkarev burada yaptığı konuşmada Rusya Federasyonu'nun Türkiye ile çok iyi ilişkileri olduğunu söyledi. Mersin'de kurulacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştireceğini belirten Bochkarev, şöyle konuştu:

"Türkiye'de inşa edilecek nükleer santral büyük bir kesime hizmet edecek. Bu santralin inşa edilmesiyle iki ülke birbirine daha da yakınlaşacaktır. Biz Mersin ve Türkiye genelinden Penza Eyaleti'nde yatırım yapılmasını ve karşılıklı alışverişin gelişmesini istiyoruz. Türkiye'den özellikle yaş meyve sebze, süt ve süt ürünleriyle ilgili birtakım yatırımcıların bölgemize gelmesini arzu ediyoruz."

Penza şehrinde 100 bine yakın Müslüman'ın yaşadığını aktaran Bochkarev, Müslüman halkın çoğunluğunu Tatarlar'ın oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye'nin ihracatında Rusya'nın önemli yere sahip olduğunu belirtti.

Ekonomik ilişkilerin Akkuyu Nükleer Güç Santrali dolayısıyla daha da artacağını ifade eden Çakacak, "Mersin'in Rusya Federasyonu'na 210 milyon dolar civarında ihracatı bulunuyor. Var olan bu ekonomik iş birliğinin karşılıklı ziyaretlerle daha da arttırılacağı inancındayız. Bununla birlikte ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilerin daha da ileriye götürülmesini amaçlıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Mersin ile Penza arasında ekonomik, kültürel ve ticari anlaşmaları kapsayan protokol imzalandı.

Penza Bölge Valisi Bochkarev, Vali Çakacak'a şiir kitabı ve 18. yüzyıldaki Penza şehrinin valilerinin tuğralarından oluşan tablo hediye etti. Vali Çakacak da Bochkarev'e vazo hediye etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...