Yanlış sünnete 600 bin TL tazminat

Penisi fazla kesilen 6 yaşındaki M.Ç.'nin ailesine 600 bin liralık manevi tazminat kararı, Danıştay tarafından onandı.

Yanlış sünnete 600 bin TL tazminat
Yanlış sünnete 600 bin TL tazminat
GİRİŞ 20.01.2015 13:45 GÜNCELLEME 20.01.2015 13:45
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Batman Bölge İdare Mahkemesi'nin Kozluk İlçesi'nde yaklaşık 5 yıl önce düzenlenen toplu sünnet şöleni sırasında penisi fazla kesilen 6 yaşındaki M.Ç.'nin ailesine 600 bin liralık manevi tazminat kararı, Danıştay tarafından onandı.

600 BİN TL DANIŞTAY TARAFINDAN ONAYLANDI

Kozluk İlçesi'nde Valilik ve TPAO'nun 10 Haziran 2010 tarihinde düzenlediği sünnet şöleninde, penisi fazla kesilen M.Ç.'nin ailesinin açtığı maddi ve manevi tazminat davasında, Batman Bölge İdare Mahkemesi, sadece aileye 600 bin TL  manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Bu karar, Danıştay tarafından da onandı.

Ailenin talep ettiği maddi tazminatın karşılanmadığını belirten avukat Orhan Acar, daha önce Sağlık Bakanlığı'na 2.5 milyon liralık tazminat davası açtıklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

AİLENİN DURUMU YOK

"Batman Bölge İdare Mahkemesi, sadece ailenin manevi tazminatı için 600 bin TL verilmesini kararlaştırmıştı. Bu da ailenin üzüntüsünün telafisine yönelikti. Amacımız ileride ergenlik çağında tedavi olabilecek çocuğun masraflarının ilgili kurum tarafından karşılanmasıdır. Bu nedenle aileye tazminat davası için yeniden kararın düzeltme talebinde bulunacağız. Aksi takdirde davayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağız."

Kozluk İlçesi'ne bağlı İslambey Köyü'nde oturan Cuma Çetinkaya'nın 7 kişilik ailesinin geçimini sağlamakta zorluk çektiğini kaydeden avukat Acar, "10 Haziran 2010 tarihinde M.Ç. sünnet edildiğinde yanık merhemiyle eve gönderiliyor. Olaydan üç gün sonra durumun farkına varılıyor. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavisi yapılan çocuğun ileride ameliyat olabileceği belirtiliyor. Aile haklı olarak maddi tazminat istiyor. Danıştay 15'nci Dairesi'nin, Batman İdare Mahkemesi'nin kararını onamasına itiraz ediyoruz. Bu kararın düzeltilmesini bekliyoruz. Çünkü ailenin maddi durumu kötü. Bu davanın Danıştay'dan düzeltilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR 9
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların anlamadığı şu. Bu tazminatları sigorta da ödese. Sonuçta ödeyecek olan bizleriz, yani hizmeti alanlar. Bu para havadan gelmiyor. Aynısı trafik sigortası için de oldu. Mahkemeler astronomik tazminatlar verdi. 200 liralık sigorta oldu 600-1500 lira. Şimdi şöyle bir durum sizce mümkün mü? Durumum yok bedava sünnet yap. Hata yaptın ver 2.5 milyon. Ucuz işin sonucu böyle olur.
    Cevapla
  • Mehmet Yavaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim kimsenin başına vermesin. Çocuğun hayatını karartmışlar.
    Cevapla
  • aziz 9 yıl önce Şikayet Et
    bu cocugun hesabi bütün müslüman aleminden din gününde sorulacak haber vereyim
    Cevapla
  • agal 9 yıl önce Şikayet Et
    insanları tazminat koparırım diye hekimlerin hata yapmasını gözetirse 3-5 yıl içinde ameliyat yapan bir tane bile doktor bulamayacak insanlar. avrupada da malpraktis olaylarında hekimler ortalama 150 bin-200 bin euro civarında tazminatla ödüyorlar ancak altı üstü bi by-pass ameliyatı için 50-60 bin euro alıyorlar.hatta basit bir diş dolgusu bile 400 euro.
    Cevapla
  • memedo 9 yıl önce Şikayet Et
    ben sağlık sektöründeyim emin ol doktorların çoğunun gözünde hasta sadece para demektir çoğu işini özensiz yapayım gitsin diye yapıyor..vatandaşa gelince tazminatın kralını koparması gerekir emin ol bunu hak eden çok doktor var(bu arada doktorları bu tür durumlra karşı zorunlu sigortaları var yani 600 bin tl yi sigorta ödeyecek)
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah kimsenin başına böyle bişey vermesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!