Bingöl'de öğrenciler kuşlar için yuva yaptı

Bingöl Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulu ile Bingöl Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri, okul duvarlarına ve okul bahçesindeki ağaçlara kuş yuvası yaptı.

Bingöl'de öğrenciler kuşlar için yuva yaptı
Bingöl'de öğrenciler kuşlar için yuva yaptı
GİRİŞ 20.01.2015 13:56 GÜNCELLEME 20.01.2015 13:56

İnönü Mahallesi'ndeki Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulu'nun doğa dostu öğrencileri, kar yağışı ve havaların soğuması nedeniyle barınma ve yem sıkıntısı yaşayan kuşlar için bir proje hazırladı. Okul idaresinden onay alan öğrenciler, Özel Eğitim Uygulama Merkezine giderek burada tahta ve suntalardan kuşlar için 14 yuva yaptı. Öğrenci velilerinin de yem desteğinde bulunduğu doğa projesi kapsamında yapılan yuvalar, okul duvarları ve bahçesindeki ağaçlara asıldı.

Okul Müdürü Vedat Kişin, öğrencilerin hazırladığı projenin gurur verici olduğunu söyledi.

Okul öğrencilerinin daha önce de sokak köpekleri için proje hazırladığını anımsatan Kişin, “Ülkemizde sokak hayvanlarına karşı çok fazla bir ilgi yok. Bu hayvanlara herkesin sahip çıkması gerekir. Okulumuzda küçük yaştaki öğrencilerin önce sokak hayvanları için, şimdi de kuşlar için girişimde bulunmaları bizi son derece mutlu etti. Bu davranışın diğer okullarda da oluşmasını temenni ediyorum” dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık