Üniversite öğrencilerine Ilgaz Dağı'nda kayak eğitimi

Afyon Kocatepe ve Gazi Üniversitesi öğrencileri, Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde akademisyenler eşliğinde kayak eğitimi aldı

Üniversite öğrencilerine Ilgaz Dağı'nda kayak eğitimi
Üniversite öğrencilerine Ilgaz Dağı'nda kayak eğitimi
GİRİŞ 20.01.2015 14:39 GÜNCELLEME 20.01.2015 14:39

Ilgaz Dağı'nda bulunan Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde üniversite öğrencilerine uygulamalı kayak eğitimi verildi.

Afyon Kocatepe (AKÜ) ile Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan 70 öğrenci, kayak merkezinde akademisyenler eşliğinde kayak eğitimi aldı.

AKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yücel Ocak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak eğitimi için Ilgaz Dağı'na geldiklerini söyledi.

Ilgaz'ı keşfettikten sonra kayak derslerini burada yapmaya başladıklarını belirten Ocak, "Her düzeyde kayak sever için pistleri olan bir yer burası. Bu nedenle ders işlememiz kolaylaşıyor. Öğrencilerimiz açısından da oldukça rahat bir yer" diye konuştu.

Ocak, eğitimin bir hafta süreceğini, 2. dönem kayak derslerini de Ilgaz'da yapacaklarını dile getirdi.

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Çetin de üniversitenin yaklaşık 10 yıldır kayak derslerini Ilgaz'da yaptığını anlattı.

Bölgenin kayak turizmi açısından çok önemli olduğunu aktaran Çetin, "Ilgaz, mükemmel bir yer. Yılardır öğrencilere burada kayak yapmayı öğretiyoruz. Öğrencilerimiz de bölgeden çok memnun. Derslerimiz oldukça verimli geçiyor" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti