Tekirdağ'da "Ailemi Seviyorum Projesi"

Proje kapsamında 44 rehber öğretmene "Aile Eğitimi" kursu verildi

Tekirdağ'da "Ailemi Seviyorum Projesi"
Tekirdağ'da "Ailemi Seviyorum Projesi"
GİRİŞ 20.01.2015 14:48 GÜNCELLEME 20.01.2015 14:48

Süleymanpaşa'da, "Ailemi Seviyorum Projesi" kapsamında 44 rehber öğretmene kurs "Aile Eğitimi" kursu verildi.

Süleymanpaşa Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen kursa katılan rehber öğretmenlerin aldıkları eğitim kapsamında, 07-18 yaş arasındaki öğrencilerin velilerine ulaşması hedefleniyor.

Böylelikle, öğrencilerin, zihinsel, duygusal, fiziksel ve toplumsal gelişimi, aileyle yürütülecek.

Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıçıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursiyer öğretmenlerin şubat ayından itibaren kursta öğrendikleri bilgileri ailelere aktarmaya başlayacaklarını söyledi.

Okullarda aile eğitimine de önem verilmesi gerektiğini, okulların sadece öğrencilere açılarak toplumun eğitilmesinin mümkün olmayacağını ifade eden Kıçıroğlu, şöyle konuştu:

"Okulların 24 saat 365 gün her kesime açılması gerekiyor. Okullarda her kesim, öğrenci, veli, komşu, kadın, erkek, emekli, iş sahibi olan ya da işsiz, her hangi bir sebeple okullara girmeye başlarsa, bir şeyler öğrenmek amacıyla, biz o zaman eğitimli toplum seviyesine ulaşırız. Okulun çevresindeki insanlar, okulla folklor için, okulun kütüphanesinden yararlanmak için, internetinden yaralanmak için ve ya her hangi bir enstrüman çalmak için gelirlerse, Osmanlıca, İngilizce veya Fransızca öğrenmek için gelirlerse ve okulun kapıları hep açık kalırsa, biz bu seviyeye gelirsek mesafe katedebiliriz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi