Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sarı:

"Tarım parsellerinin küçük ve çok parçalı olması, tarımsal geliri azaltmaktadır"

Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sarı:
Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sarı:
GİRİŞ 20.01.2015 16:01 GÜNCELLEME 20.01.2015 16:01

Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, tarım parsellerinin küçük ve çok parçalı olmasının, tarımsal geliri azalttığını bildirdi.

Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne'nin toplulaştırma çalışmalarında Trakya'da lider konumunda olduğunu belirtti. Tarım arazilerinin küçük ve parçalı olmasının olumsuzluklarına değinen Sarı, şunları kaydetti:

"Tarım parsellerinin küçük ve çok parçalı olması, tarımsal geliri azaltmaktadır. Üretimde en önemli girdilerden yakıt masrafı yüksek olmaktadır. Üreticiler yol olmadığı için komşu parsellerin içinden geçerek ve ürünlerine zarar vererek tarlalarına gitmektedir. Sulama projeleri toplulaştırma olmadığı zaman yapılamamaktadır. Birçok arazide müştereklikler nedeniyle sorun çıkmaktadır. Toplulaştırmayla tüm parsellerin yolla irtibatlarının sağlanmasına, müşterekliklerin giderilmesine, tarımsal üretimde girdi maliyetinin azalmasına ve daha büyük parsellerde yatırım yapılmasına olanak sağlanmış olacaktır."

Sarı, Edirne'de toplulaştırma çalışmalarının eskiye dayandığını ifade etti. Kentte toplulaştırma yapılabilecek alanın 422 bin 103 hektar olduğunu aktaran Sarı, "Toplulaştırma projelerinin tamamı uygulamaya geçirildiğinde, toplam 377 bin 453 hektar alanda toplulaştırmanın tamamlanacak. Bu durumda ilimizin yüzde 89’unda toplulaştırmaya geçilmiş olacak" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi