Kırıkkale'de engelliler için 8 proje uygun bulundu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Kırıkkale’den 8 proje uygun bulundu.

Kırıkkale'de engelliler için 8 proje uygun bulundu
Kırıkkale'de engelliler için 8 proje uygun bulundu
GİRİŞ 20.01.2015 16:01 GÜNCELLEME 20.01.2015 16:01

Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan imza töreninde konuşan Vali Ali Kolat, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından engelliliğin önlenmesi ve engelli bireylerin toplumsal yaşama tam katılımlarının sağlanması amacıyla çalışmaların yapıldığını hatırlattı. Kolat, bu kapsamda engellilerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına katılımlarını sağlamaya, koruyucu ve önleyici hizmetleri geliştirmeye ve engellilik konusunda toplumun tüm kesimlerinde farkındalık ve duyarlılık yaratmaya katkıda bulunmak için EDES Programına katıldıklarını anlattı.

Projelerin toplam bedelinin 408 bin 911 lira olduğunu vurgulayan Kolat, şunları kaydetti:

"Proje hazırlayan kurumlara duyarlı davranışlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Valilik olarak bizde bu işin üzerinde çok durduk. Engelliler için önemli bir uygulama dedik. Bu 8 proje bizi gerçekten çok mutlu etti. Dolayısıyla bundan sonraki çalışmalarda örnek olacak. İşin başındayız uygulama noktasında takipçisi olacağız. Önemli olan projeleri doğru bir şekilde sonuçlandırmak. Bundan beklenen karşılığı alabilmek. Bu projeleri çok sıkı takip etmek gerekiyor. Bu tür çalışmaları artırarak devam edeceğiz."

Toplantıda, EDES kapsamında, kentte "Engelisizce Yaşamak", "Toplumun Engellilerle Entegrasyonu Projesi", "Keskin Gündüz Merkezi", "Engelli Eğitiminde Engelli ve Kronik Hasta Haritasının Çıkarılması", "Kırıkkale Engelli ve Riskli Yeni Doğan Profili", "Engelli Bireylerin ve Ailelerin Beslenme Durumunun Belirlenmesi", "Kelebek Etkisi" ve "Empati Parkuru" projelerinin uygulanacağı belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü