SGK borç yapılandırma süresi uzatıldı

Bingöl Sosyal Güvenlik İl Müdürü Muzaffer Çakar, kuruma prim borcu bulunup da yapılandırma talebinde bulunacaklar için başvuru tarihleri ve ilk taksit ödeme tarihlerinin 1 ay uzatıldığını açıkladı.

SGK borç yapılandırma süresi uzatıldı
SGK borç yapılandırma süresi uzatıldı
GİRİŞ 20.01.2015 16:35 GÜNCELLEME 20.01.2015 16:35

Çakar, yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunda torba yasa olarak bilinen 6552 sayılı "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması" kanunun 81’inci maddesiyle 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na eklenen geçici 60’ıncı maddede yer alan başvuru süresi ile ilk taksit ödeme süresinin 1 ay süreyle uzatıldığını bildirdi.

Kuruma prim borcu bulunan vatandaşların, borçlarını yapılandırmak üzere en son 2 Şubat 2015 tarihine kadar il müdürlüğü ve ilçede bulunan sosyal güvenlik merkez müdürlüklerine başvurabileceğini belirten Çakar, açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

“Yapılandırma başvuru süresi 2 Şubat 2015 tarihinde, ilk taksit ödeme süresi ise 2 Mart 2015 tarihinde sona ermektedir. İkişer aylık dönemler halinde ödenmesi söz konusu olan taksit sürelerinin ödenmesine ilişkin olarak son ödeme tarihlerinde bir değişiklik bulunmamaktadır. Dolayısıyla prim borçlarını taksitlendiren vatandaşların 2’nci taksitlerini de 31 Mart 2015 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir. Başvuruda bulunacak vatandaşlarımızın son başvuru tarihini dikkate alarak başvurularını bir an önce yapmaları ve yapılandırma başvuru taleplerini son güne bırakmamaları hususuna dikkat etmeleri gerekmektedir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...