70'lik çift huzurevinde evlendi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde huzurevinde yaşayan ve evlenmeye karar veren 75 yaşındaki Safinaz Akbaba ile 77 yaşındaki AhmetTezcan'ın nikah şahitliğini, Vali Amir Çiçek yaptı

70'lik çift huzurevinde evlendi
70'lik çift huzurevinde evlendi
GİRİŞ 20.01.2015 16:56 GÜNCELLEME 20.01.2015 16:56

Fethiye Belediyesi Huzurevinde yaşayan 75 ve 77 yaşındaki çift, düzenlenen törenle dünyaevine girdi.

İki yıl önce huzurevine yerleşen 75 yaşındaki Safinaz Akbaba ile 77 yaşındaki Ahmet Tezcan, evlenmeye karar verdi. Durumu huzurevi yetkililerine bildiren çift, nikahlarının huzurevinde kıyılmasını istedi.

Gerekli izinlerin alınmasının ardından huzurevinin yemekhanesi ikinci baharlarını yaşayacak çiftin nikahı için hazırlandı. Çiftin, nikah törenine Muğla Valisi Amir Çiçek'te davet edildi.

Nikahlarını, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın kıydığı çiftin nikah şahitleri ise Vali Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ile Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu oldu.

Nikahın ardından Hülya Çiçek, ikinci baharlarını yaşayan çiftin evlilik cüzdanını verdi. Nikah törenine katılan protokol üyeleri de çifte, takı taktı.

Törende konuşan Vali Çiçek, güzellik, sevgi ve aşkın insanının her yaşında olması gerektiğini söyledi.

Çiftin yaşları ne olursa olsun mutluluklarını gençler gibi yaşadığını belirten Çiçek, "Çiftimiz, gönüllerini bir araya getirip bir karar verdiler kendilerini kutluyorum. Bizim kültürümüzde, örf ve adetlerimizde aile çok önemlidir. Çiftimize uzun ve mutlu yıllar diliyorum" dedi.

İkinci baharını yaşayan Ahmet Tezcan ise 3 yıldır huzurevinde kaldığını, Akbaba ile de bir yıldır görüştüklerini anlattı.

Arkadaşlıklarının zamanla ilerlediğini ve bunu gören huzurevi yetkililerinin evlenebileceklerini söylediğini kaydeden Tezcan, evlenme teklifi yaptıktan sonra nikahlarını huzurevinde kıydırmaya karar verdiklerini ifade etti.

Tezcan, bugüne kadar tüm huzurevi sakini ve çalışanlarının kendilerine destek olduğunu, bundan sonraki yaşamında eşi ile mutlu ve huzurlu bir hayat sürmek istediğini sözlerine ekledi.

Nikah töreninin ardından Tezcan, yerel sanatçı İsmail Uzunoğlu'nun seslendirdiği şarkılar eşliğinde oynadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat