Diyarbakır’da hurda temizliği yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler Seyrantepe'de bulunan 1. Sanayi Sitesi ve 2. Sanayi Sitesi tren rayı güzergahında uzun süredir hem çevresel kirlilik yaratan hem de esnafı etkileyen hurdayı toplayarak çevre temizliği yaptı.

Diyarbakır’da hurda temizliği yapıldı
Diyarbakır’da hurda temizliği yapıldı
GİRİŞ 20.01.2015 17:04 GÜNCELLEME 20.01.2015 17:04

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, konuyla ilgili yağtığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin kentte pek çok noktada ve farklı alanlarda önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Suvari, Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin Seyrantepe’de yer alan 1. Sanayi Sitesi ve 2. Sanayi Sitesi’nde büyük çapta hurda kaldırma çalışması yaptıklarını belirtti.

Zabıta ekiplerinin sanayi sitelerinde çok sayıda kepçe, silindir, dozer gibi iş makinalarını kaldırdığını ifade eden Suvari, sanayi sitelerinin girişinden çıkışına kadar, 2 kilometrelik alanı hurdadan temizlediklerini kaydetti.

Suvari, şunları söyledi:

“Tren rayına bitişik ve yeşil alana yayılmış kanserojen madde içeren, çevre kirliliği yaratan ve esnafımızı rahatsız eden hurdaları kaldırdık. Hurdaları, Trafik Amirliğimizin bahçesine getirdik. Ayrıca hurda sahibi esnafımızın 500 Evlerdeki alanına taşıdık. Hak sahibi olan esnafımız amirliğimize gelerek hurdalarını alabilir.”

Zabıta ekiplerinin çalışması sonucu sanayi sitesinden geçen demiryolu hattı çevresinin boydan boyda temizlendiğini ve ulaşım için elverişli hale getirildiğini belirten Suvari, esnafa da yardımcı olunarak hurdaların sahiplerine verildiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!