İnegöl'de "Hava Kalitesi" toplantısı

Bursa Valisi Karaloğlu: "Gelecek nesillerimiz adına havamızı, toprağımızı ve suyumuzu temiz tutmak ve korumak zorundayız"

İnegöl'de "Hava Kalitesi" toplantısı
İnegöl'de "Hava Kalitesi" toplantısı
GİRİŞ 20.01.2015 18:37 GÜNCELLEME 20.01.2015 18:37

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Gelecek nesillerimiz adına havamızı, toprağımızı ve suyumuzu temiz tutmak ve korumak zorundayız" dedi.

İnegöl'de gerçekleştirilen "Hava Kalitesi" toplantısına katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, çevre konusunda taviz verilmemesi gerektiğini söyledi.

Karaloğlu, 30 Aralık'ta yaptıkları çevre toplantısıyla hava kalitesi bakımından Bursa'nın genelini ele aldıklarını belirterek, "O dönem için hava sirkülasyonunun olmadığı günlerde bu konuda şikayetler artmıştı. Bu toplantıyla gördük ki 2 sorunlu noktamız var. Buralar, Bursa merkez ile İnegöl ilçemiz" diye konuştu.

Diğer ilçelere göre İnegöl'ün hava kalitesi bakımından sorunlu olduğu görülünce ilçenin yöneticileriyle toplantı yapılarak sorunu etraflıca el almayı amaçladıklarını dile getiren Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni oluşturulan, İstanbul'da merkezi bulunan Marmara Bölgesinde Temiz Hava Merkezi Müdürlüğü yetkilileri de bu toplantımızda bizlerle birlikte. İnegöl'de hava kalitesinin sorunu, ısınmada ve sanayide kullanılan kalitesiz kömürden kaynaklanıyor. Hem tekstilde hem de mobilyada sanayi artığı dediğimiz atığın ısınmada kullanılması ya da bertaraf edilirken yakılarak bu işlemin yapılması sonucunda oluşan sorunlarımız var. Tespit edilmiş sorunların tamamını bu masanın etrafında yer alan arkadaşlarımızla tartışacağız. Aynı zamanda bu sorunlara çözüm üreteceğiz ve kurumlarımıza da bu konuda belli sorumluluklar, görevler yükleyeceğiz. Gelecek nesillerimiz adına havamızı, toprağımızı ve suyumuzu temiz tutmak ve korumak zorundayız. İnşallah bu toplantıdan sonra alınacak kararlarla hava kalitemiz daha sorunsuz bir hale gelecektir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı