Diyarbakır'da arıtma tesisinin elektriğinin kesildiği iddiası

DEDAŞ'ın DİSKİ'ye ait atık su arıtma tesisinin elektriğini kestiği öne sürüldü

Diyarbakır'da arıtma tesisinin elektriğinin kesildiği iddiası
Diyarbakır'da arıtma tesisinin elektriğinin kesildiği iddiası
GİRİŞ 20.01.2015 20:22 GÜNCELLEME 20.01.2015 20:22

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin (DEDAŞ), Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (DİSKİ) ait atık su arıtma tesisinin elektriğini kestiğini söyledi.

Kışanak, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, borcu bulunmamasına rağmen DİSKİ'ye ait atık su arıtma tesisinin elektriğinin DEDAŞ tarafından kesildiği için tesisin çalışmadığını bildirdi.

Bu nedenle kentte yaşayan insanların sağlık açısından büyük risk altında olduğunu dile getiren Kışanak, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na durumu ileterek şikayette bulunduklarını ifade etti.

DİSKİ'nin DEDAŞ'a borcunun bulunmadığını, yapılan kesintinin hukuka aykırı olduğunu öne süren Kışanak, şöyle konuştu:

''DİSKİ, tüm abonelerinin güncel tüm ödemelerini zamanında, gününde yapmaktadır. Özelleştirme tarihinden ve devir tasfiye sürecinden bu yana ödemelerinin tamamını DİSKİ yapmaktadır. DEDAŞ'a bir kuruş bile bizim güncel borcumuz yoktur. Buna rağmen bunu yapıyorsa o zaman bu uygulamanın arkasında biz başka nedenler arayacağız."

Kışanak, geçen yıl şubat ayında DEDAŞ Genel Müdürlüğü ile DİSKİ Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolde anlaşmaya varılan konular arasında borçların bir takvime bağlanarak, ödemelerin tamamının yapıldığını kaydetti.

"Bir tek kuruşluk bile borcu yokken arıtma tesisinin elektriğini kesmenin açıkça bu kentte yaşayan insanların sağlığına kastetmektir" diyen Kışanak, hukuksuzluğa boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Bir gazetecinin, kentin içme suyuyla ilgili sorunu bulunup bulunmadığı sorusuna Kışanak, "İçme suyuyla ilgili gerekli tedbirlerimiz alınmıştır. Sağlıklı biçimde halkımıza ulaştırılıyor. Halkımız rahat olsun ancak arıtma tesisi çalışmıyor" yanıtını verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'