11 PKK'lı teslim oldu

11 PKK'lı örgütten kaçarak Habur Sınır Kapısı’na gelerek Kara Hudut Emniyet Amirliği’ne teslim oldu.

11 PKK'lı teslim oldu
11 PKK'lı teslim oldu
GİRİŞ 21.01.2015 09:57 GÜNCELLEME 21.01.2015 09:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı'nda örgütten kaçan 11 PKK'lı teslim oldu.

PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarından kaçan 11 PKK'lı silahsız ve teçhizatsız olarak önce peşmerge güçlerine, ardından Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı'na gelerek Kara Hudut Emniyet Amirliği'ne teslim oldu. Teslim olan 11 PKK'lı, Habur'daki ilk ifadelerinden sonra Silopi Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği'ne götürüldü. Emniyetteki ifadelerinden sonra PKK'lıların adliyeye çıkartılacağı öğrenildi. Valilik rakamlarına göre, geçtiğimiz yıl Mart ayından beri Şırnak bölgesinde 539 PKK'lının teslim oldu. 

Teslim olan PKK'lılarla ilgili Valilik yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken terör örgütünden kaçan 11 kişi habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne teslim olmuştur. 21.03.2013 - 20.01.2015 tarihleri arasında ilimiz merkez ve ilçelerinde, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan şahısların sayısı; Polis sorumluluk bölgesinde 25, Jandarma sorumluluk bölgesinde 51 ve habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne de 463 olmak üzere toplamda 539 kişi güvenlik güçlerine teslim olmuştur. Teslim olan şahıslarla ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir."

YORUMLAR 1
  • Mümin 9 yıl önce Şikayet Et
    gelin kardeşim gelin, eşkiyalık yolu yol değil. 80 öncesi sağ-sol sonrası türk-kürt kavgası çıkardılar. teslim olun kurtulun o dağlardan. mehmetçik sizin aileleriniz için var. sizin kardeşleriniz zaten bu orduda asker. inşallah çözüm süreci başarıyla biter, sonsuza kadar birlik beraberlik içinde yaşarız. terör şiddet çözüm değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir
Devlet Bahçeli: İran-İsrail gerilimi tiyatrodur