Mersin'deki sağlık görevlisine bıçaklı saldırı girişimi

Mersin İl Sağlık Müdürü Başaralı: "Halkımıza kaliteli hizmet vermeye çalışarak, görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan personelimize yapılan bu saldırıyı esefle kınıyoruz. Bu tür şiddet olaylarının bir daha yaşanmamasını diliyoruz"

Mersin'deki sağlık görevlisine bıçaklı saldırı girişimi
Mersin'deki sağlık görevlisine bıçaklı saldırı girişimi
GİRİŞ 21.01.2015 12:56 GÜNCELLEME 21.01.2015 12:56

Mersin İl Sağlık Müdürü Mustafa Kemal Başaralı, Tarsus ilçesinde sağlık görevlisine bıçaklı saldırı girişimiyle ilgili, gerçekleştirilen saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Başaralı, yaptığı yazılı açıklamada, hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinde, 112 Acil Sağlık hizmetlerinde, eczanelerde, evde sağlık hizmetlerinde ihtiyaç duyulan her yerde vatandaşlara hizmet ettiklerini belirtti.

Sağlık hizmetlerini vatandaşların tamamına din, dil, ırk ayrımı yapmadan sunduklarını ifade eden Başaralı, şunları kaydetti:

"Biz halkımızın sağlık çalışanlarının fedakarca çalışmalarından dolayı minnet duyguları içinde olduğunu çok iyi biliyoruz. Ancak ne yazık ki, toplum içinde şiddeti alışkanlık haline getirmiş olanlar kimi zaman trafikte, kimi zaman evde, bazen sokakta bazen okullarda ve bazen de bizim sağlık hizmeti sunduğumuz ortamlarda karşımıza çıkıyorlar. İlimizde de zaman zaman maalesef görevi başında şiddete maruz kalan arkadaşlarımız olmaktadır. Şiddete maruz kalan çalışanlarımıza kurumumuz bünyesinde görevli avukatlar vasıtasıyla her türlü hukuki ve idari desteği sağlıyoruz. Sağlık çalışanları olarak adaletten beklentimiz toplum içinde yer alan şiddete meyilli kişilerin adalet önünde hak ettikleri cezayla cezalandırılmalarıdır."

Başaralı, doktoru, hemşiresi, hasta bakıcısı, temizlik ve güvenlik görevlileriyle birlikte en iyi şekilde sağlık hizmeti vermek isteyen büyük bir aile olduklarını bildirdi.

Sağlık çalışanlarından herhangi birine yapılan saldırının herkesi çok üzdüğünü kaydeden Başaralı, "Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Halkımıza kaliteli hizmet vermeye çalışarak, görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan personelimize yapılan bu saldırıyı esefle kınıyoruz. Bu tür şiddet olaylarının bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Nasıl ki hasta hakları var ve insanlarımızın bu haklarını etkin bir şekilde kullanmalarına yine biz sağlık çalışanları katkıda bulunuyorsak biz çalışanların da hakları olduğunun unutulmaması ve insanlarımızın hizmet alırken buna dikkat etmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı