"Kaybolmayan Çocuklar" Projesi

İl Jandarma Komutanlığınca hazırlanan "Kaybolmayan Çocuklar" Projesi tanıtıldı

"Kaybolmayan Çocuklar" Projesi
"Kaybolmayan Çocuklar" Projesi
GİRİŞ 21.01.2015 14:59 GÜNCELLEME 21.01.2015 14:59

Hakkari Valiliği koordinatörlüğünde İl Jandarma Komutanlığı'nca hazırlanan "Kaybolmayan Çocuklar" projesi tanıtıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen proje tanıtım toplantısında konuşan Vali Yakup Canbolat, İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan projeye, İl Emniyet, İl Sağlık, Aile ve Sosyal Politikalar ve İl Milli Eğitim müdürlükleri ile İl Müftülüğünün de katkıda bulunduğunu söyledi.

Projeyle, çocukları korumak, sağlıklı bir ortamda büyütülmesi ve başlarına gelebilecek sorunlardan onları kurtarmanın amaçlandığını aktaran Canbolat, "Hakkari'deki çocuklarımızın korunması, onların sağlıklı bir ortamda büyümesi, kentin geleceğine ilişkin iyi yerlere gelmeleri noktasındaki emek ve çalışmalarından dolayı bütün birimlerimize teşekkür ediyorum. Projenin tanıtımıyla uygulanmasına da başlayacağız. Projenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Özlem Gören, slayt eşliğinde katılımcılara proje hakkında bilgi verdi.

Sunumda, son 5 yılda jandarma sorumluluk bölgesinde bin 207 çocuk hakkında işlem yapıldığı, işlem yapılan bu çocukların 416'sının suça sürüklendiği, 791'inin ise suçtan zarar gördüğünün tespit edildiği bildirildi.

Hakkari Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 30 bin lira bütçeyle desteklenen projenin 14 Haziran'a kadar devam edeceği ve bu kapsamda seminer ve toplantı gibi çeşitli etkinliklerin düzenleneceği belirtildi.

Toplantıya, Vali Yardımcıları Cüneyt Epcim, Hüseyin Sayın, Mehmet Emin Taşçı, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ve ilgili kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek