200 kadına 200 bin lira mikrokredi

Denizli Büyükşehir Belediyesi "Mikrokredi Ofisi" çerçevesinde kadınların ev ekonomisine katkı sağlaması amacıyla Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında 200 kadına 200 bin lira kredi vereceği belirtildi

200 kadına 200 bin lira mikrokredi
200 kadına 200 bin lira mikrokredi
GİRİŞ 21.01.2015 15:04 GÜNCELLEME 21.01.2015 15:04

Denizli Büyükşehir Belediyesi "Mikrokredi Ofisi" çerçevesinde kadınların ev ekonomisine katkı sağlaması amacıyla Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında 200 kadına 200 bin lira kredi vereceği belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, başkanlığında yapılan Meclis toplantısında yoksul kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarını sağlamak maksadıyla, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile ortaklaşa hazırlanacak hizmet projesi çerçevesinde, 200 kadına toplam 200 bin lira sermaye verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda konuşan belediye başkanı Zolan, Denizli'nin girişimci kadın sayısıyla Ege bölgesinde öncü olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi'nin kendi işini kurup ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınlara destek olduğunu vurgulayan Zolan şunları söyledi:

"Bu, hanım kardeşlerimize balık tutmayı öğretmektir. Verilenler karşılıksız değildir, belli sürede, uygun şekilde geri ödenmektedir. Burada biz destekleyici pozisyondayız. 'Ben şu kabiliyete sahibim, bir dikiş makinem olsa ekonomime katkı sağlarım' diye gelen hanım kardeşlerimiz var. İlk alacağı o bin lirayı ilk sermayesi yapan hanım kardeşlerimiz var. Bin lira belki birçok kişi için çok bir şey ifade etmeyebilir ama ayakta zor duran, yarını ile ilgili endişe taşıyan insanlarımız böyle bir işe girerken bunu sermaye yapıyor. İlk bin lirayı sermaye yapıp iki üç defa döndürerek evlerinin ekonomisine katkı sağlıyorlar. Bin liralık mikrokredi ile başlayıp daha sonra bu krediyi 6-8-10 bin liraya çıkaran hanım kardeşimiz var. Kim 'bir şeyler yapmak istiyorum' diyorsa, şartları sağlıyorsa destek veriliyor. Kadınların ev ekonomisine katkı sağlaması için hayata geçirilen proje kapsamında 200 kadına 200 bin lira aktarım yapacağız. 'Kredi bitti, imkanımız yok' demek istemiyoruz. Geri dönüşler de çok başarılı. 1200 hanım kardeşimizin bu krediden yararlanması önemli bir başarıyı ortaya koyuyor. Kadın isterse başarır, bunun da bilincindeyiz. Biz yeter ki imkan sunalım."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı