10 bin lira karşılığında sahte terhis belgesi

Iğdır Askerlik Şubesi'nde sahte terhis belgesi düzenlediği iddia edilen memur ile sahte belge aldıkları öne sürülen 3 kişi gözaltına alındı.

10 bin lira karşılığında sahte terhis belgesi
10 bin lira karşılığında sahte terhis belgesi
GİRİŞ 21.01.2015 15:40 GÜNCELLEME 21.01.2015 15:40

Bir ihbarı değerlendiren Iğdır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, askerlik şubesindeki bir memurun para karşılığında sahte terhis belgesi hazırladığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen emniyet ekipleri, yaptığı çalışmalar neticesinde bazı sahte terhis evrakları ele geçirdi. Yapılan incelemede evrakların, şubede görevli memur Ç.O. tarafından hazırlandığını belirleyen polisler, şüpheliyi kaldığı devlet lojmanında gözaltına aldı. Şüphelinin sorgusunun ardından sahte terhis belgesiyle askerlikten muaf kaldığı belirlenen 3 kişi daha yakalanarak emniyete götürüldü. 

Emniyetteki sorgusunun ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Ç.O.'nin 10 bin lira karşılığında çok sayıda kişiye sahte terhis belgesi hazırladığı ve bu şekilde askere gitmemelerini sağladığı öğrenildi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar