Muğla'daki kaçak yapılar belirlenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelindeki doğal sit alanlarının yeniden tespit edilmesi için başlatılan proje çalışmaları kapsamında, Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı

Muğla'daki kaçak yapılar belirlenecek
Muğla'daki kaçak yapılar belirlenecek
GİRİŞ 21.01.2015 16:02 GÜNCELLEME 21.01.2015 16:02

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, bölgede yıllardır koruma alanı içerisine sokulmuş ve 30 yıldır devam eden plansız alanlar bulunduğunu belirterek, " Muğla'daki en önemli konulardan biri de kaçak yapı. Mevcut bir kaçak yapı stoğumuz var. Bu yıllar öncesinden gelen bir durum" dedi.

Muğla Valiliği Vali Özer Türk Salonu'nda düzenlenen "Muğla Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi" toplantısına Vali Amir Çiçek, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, projede görev alan akademisyenler ve teknik personel katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Çiçek, Muğla'nın deniz, sahil ve kıyılarıyla ülkenin en önemli illerinden biri olduğunu söyledi.

Bünyesinde barındırdığı özelliklerle yöneticilerin de en çok meşgul olduğu iller arasında Muğla'nın geldiğini belirten Çiçek, "Biz bu güzellikleri, bu cenneti hem koruma hem de yaşatma aklına sahibiz. Daha doğruyu nasıl bulabiliriz bunu ele alacağız. Kentteki güzelliklerin korunması ve vatandaşların da zarar görmemesi için gerekli çalışmalar yapılacak" diye konuştu.

"En önemli konu kaçak yapı"

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Belediye ve Genel Müdürlüğün farklı ve karşı taraflarda olan iki kurum olmadığını, aynı tarafta ve aynı alana hizmet eden kurumlar olduğunu belirtti.

Bölgede yıllardır koruma alanı içerisine sokulmuş ve 30 yıldır devam eden plansız alanlar bulunduğuna dikkati çeken Gürün, şöyle konuştu:

"Bunların bir an önce ortak akılla planlanması gerekiyor. Muğla'daki en önemli konulardan biri de kaçak yapı. Mevcut bir kaçak yapı stoğumuz var. Bu yıllar öncesinden gelen bir durum. Bunlarla ilgili önceki yıllarda alınmış fakat uygulanmamış kararlar var. Şu anda bir ateş topu gibi yerel idarelerin eline verilmiş durumda. Geçmişten gelen bu sorunla ilgili acaba nasıl bir yöntem uygulayabiliriz ve bu sorunu nasıl çözebiliriz. Bunun sosyal boyutları ve yansımaları olacak. Muğla çok özel ve çok güzel bir yer ama çok büyük sorumluluklar yükleyen bir bölge. Biz devletin bütün kurumlarıyla, ortak akılla kol kola girerek vatandaşın bütün sorunlarını çözebiliriz."

Toplantıda alınacak kararların önemli olduğunu ifade eden Gürün, "Bu toplantı bu nedenle tarihi bir toplantı. Burada Türkiye genelinde örnek teşkil edecek bir çalışma sergilenecek" diye konuştu.

3 gün sürecek eğitim çalışmasında sunumlar yapılıp, doğal sit alanlarında incelemeler gerçekleştirileceği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki