Sınır ötesine yardım

Deniz Feneri Derneği, Suriye'deki kamplarda barınan sığınmacılara bin 500 soba ile 490 ton kömür gönderdi

Sınır ötesine yardım
Sınır ötesine yardım
GİRİŞ 21.01.2015 17:29 GÜNCELLEME 21.01.2015 17:29

Deniz Feneri Derneği tarafından Suriye'deki kamplarda kalan sığınmacılara ulaştırılmak üzere bin 500 soba ile 490 ton kömür gönderildi.

Deniz Feneri Derneği ve Hedef Platformu işbirliğince düzenlenen kampanya kapsamında temin edilen malzemeler Öncüpınar Sınır Kapısı önünde düzenlenen törenle Suriye'ye gönderildi.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, törende, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle yaşadıkları yerleri terk ederek göç etmek zorunda kalan ve kendileri için oluşturulan kamplarda barınan Suriyeliler için yapılan çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü söyledi.

Dernek olarak Türkiye’ye sığınan sığınmacılar ve Suriye içlerinde zor şartlarda yaşam mücadelesi veren savaş mağdurları için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını belirten Cengiz, şöyle konuştu:

"Derneğimiz bugün itibariyle 490 ton kömür, bin 500 sobayı Suriye'ye gönderdi. Yardımlar İğne, Babusselam, Babulnur ve Dercimen kamplarında barınan savaş mağduru kardeşlerimize teslim edilecek. Yatak, yorgan, battaniye, mama, gıda, tuvalet ve banyo gibi en temel ihtiyaçların dahi bulunmadığı bu kamplarda insanlar gelecek en ufak yardımlarla hayata tutunmaya çalışıyor."

Dernek olarak savaşın başladığı günden bu yana yaklaşık 55 milyon liralık yardım yaptıklarını vurgulayan Cengiz, kamplardaki insanların kaderlerine terk edildiğini savunarak, hayırseverlerin desteğinin sürdüğü müddetçe yardımlara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi