Canlı bombanın şifresi Whatsapp'tan çözüldü

Sultanahmet bombacısı Dağıstanlı Diana Ramazanova’nın saldırıda kullandığı iki bombanın Suriye’de ölen kocasından kaldığı ortaya çıktı.

Canlı bombanın şifresi Whatsapp'tan çözüldü
Canlı bombanın şifresi Whatsapp'tan çözüldü
GİRİŞ 22.01.2015 10:05 GÜNCELLEME 22.01.2015 10:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sultanahmet’te polis memuru Kemal Kumaş’ın şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren Dağıstanlı Diana Ramazanova’nın üzerindeki bombaların Suriye’de hava saldırısı sırasında ölen kocasından kalan bombalar olduğu ortaya çıktı. Ramazanova’nın eylem için Sultanahmet’i seçmesinin nedeninin ise kocasının Şiiler tarafından öldürülmesi olduğu iddia edildi.

Bu iddianın temelinde ise Sultanahmet Camii’nin bazı kaynaklarda “Şii Camii” olarak geçmesi ve eylemcinin bu yolla Şiilere mesaj vermeyi amaçlamış olduğu iddiası bulunuyor.

Polis Whatsapp’tan çözdü

Emniyet’in adım adım izini sürdüğü Ramazanova’nın hayatı, Çeçen kökenli Norveç vatandaşı Abu Aluevitsj Edelbijev ile sosyal paylaşım sitesinde tanışıp İstanbul’da imam nikahıyla evlenmesinin ardından değişti. Evlendikten sonraki 3 ayı İstanbul’da geçiren IŞİD taraftarı çift, kaçak yollarla Suriye’ye geçti. Çiftin Suriye’ye gitmelerinin ardından yaşadıklarının detayları Ramazanova’nın telefonundaki Whatsapp mesajlarından çözümlendi. Kocası Edelbijev’i Aralık 2014’te Suriye’de bir hava saldırısı sırasında kaybeden Ramazanova’ya IŞİD tarafından bir “veli” tayin edildi. Ancak Ramazanova, himayesindeki kişinin İslam inancına uygun yaşamadığını düşünerek yasadışı yollardan 26 Aralık’ta Gaziantep’e geldi. Taksi kiralayarak otogara giden ve oradan yanında bir kişiyle birlikte otobüsle İstanbul’a geçen Ramazanova, eşinin Çeçen akrabalarının yanına yerleşti.

Önceden keşif yapmadı

Çeçenistan’daki savaşta yakınlarını kaybeden kadınlardan oluşan ‘canlı bomba’ timleri karadullar gibi kocasının intikamını almak isteyen Ramazanova, Suriye’den getirdiği kocasına ait olan 2 el bombasını Şiilere ait bir cami yakınında patlatmak istedi.

İddiaya göre internetten Şii camilerini araştıran Ramazanova’nın önüne Sultanahmet Camii görüntüleri çıktı. Herhangi bir keşif yapmayan Ramazanova, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğü’ne giderek eylemini gerçekleştirdi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 6
  • bekir 9 yıl önce Şikayet Et
    biz de yedik nasıl olsa elımız de bır tane gunahh kecısı var cozemedıgımız seylereı ona sallayalım gıtsın kardesım bırakın mılletı kandırmayı adımakıllı ısınızı yapın
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    açık ve net söylüyorum kendini bilmez bir polis kadını taciz etmiştir hatta daha da ileri gitmiştir ki kadının gözü dönmüş.Yabancılar şubesine saldırması boşuna değil zaten.
    Cevapla
  • ökkeşali 9 yıl önce Şikayet Et
    saçma geldi bana.. çok çelişkili haber..!
    Cevapla
  • müslim 9 yıl önce Şikayet Et
    hı hı...
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizde inandık!!?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı