Çadır kentlerde kalan Suriyelilere kömür yardımı

Tekirdağ'ın Malkara ilçesindeki bir firma, iç savaş dolayısıyla mağdur olan ve çadır kentlerde yaşayanlar için Suriye'ye 50 ton kömür gönderdi

Çadır kentlerde kalan Suriyelilere kömür yardımı
Çadır kentlerde kalan Suriyelilere kömür yardımı
GİRİŞ 22.01.2015 10:38 GÜNCELLEME 22.01.2015 10:38

Malkara ilçesinde bir madencilik firması, iç savaştan kaçarak çadır kentlere sığınanlar için Suriye'ye 50 ton kömür gönderdi.

Firma tarafından tırlara yüklenen kömür, Hayrat İnsani Yardım Derneği Çorlu Temsilciliği aracılığıyla Suriyelilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Kömürün, Hama, Halep, Humus, Salkin ve Hayrat'ta iç savaştan mağdur olanlar için kurulan çadır kentlere dağıtılacağı bildirildi.

Firmanın bölgeye daha önce de kömür yardımında bulunduğu ve mart ayına kadar Suriye'ye 500 ton kömür göndermeyi hedeflediği belirtildi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Çorlu Temsilcisi İsmail Cerit, yaptığı açıklamada, kömürlerin yüklü olduğu tırları, Suriye'deki mağdurlar için dualarla uğurladıklarını söyledi.

Kiremitçiler ve Pullukçu Madencilik firması sahibi Bekir Kiremitçi ise soğuk kış aylarında, savaştan etkilenen çocuklara yardım yapabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kiremitçi, diğer firmalarla koordine olmaları halinde önümüzdeki ay bölgeye daha fazla kömür göndermeyi planladıklarını kaydetti.

Malkara'dan yola çıkan tırların, İstanbul'da Hayrat İnsani Yardım Derneği'nin diğer yardımlarıyla birleşerek konvoy halinde Hatay'a gideceği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü