Ayağıyla resim yaparak hayata tutunuyor

Aydın'da, kollarını kullanamadığı için sağ ayak parmağıyla tuttuğu boya kalemleriyle 300'e yakın resim yapan ve üçüncü sergisini açmaya hazırlanan bedensel engelli kız, azmiyle örnek oluyor

Ayağıyla resim yaparak hayata tutunuyor
Ayağıyla resim yaparak hayata tutunuyor
GİRİŞ 22.01.2015 11:01 GÜNCELLEME 22.01.2015 11:01

Aydın'da, kollarını kullanamadığı için sağ ayak parmağıyla tuttuğu boya kalemleriyle 300'e yakın resim yapan ve üçüncü sergisini açmaya hazırlanan bedensel engelli Rabia Asrak, azmiyle örnek oluyor.

Osman Yozgatlı mahallesindeki evlerinde, anne, baba ve 3 kardeşiyle yaşayan 16 yaşındaki Asrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan engelli olduğunu, kol ve ayaklarını kullanamadığını söyledi.

Sağ ayağındaki kısmi direnç sayesinde kalem tutabildiğini belirten Asrak, en büyük tutkusu olan resim sanatının kendisini hayata bağladığını anlattı.

Eğitim gördüğü özel rehabilitasyon merkezinde 5 yıl önce ayağıyla kuş resmi yapmayı öğrenmesinin ardından kendisini bu sanata verip bugüne kadar 300'e yakın resim yaptığını ifade eden Asrak, iki sergi açtığını, üçüncü sergisini de yakında açmayı planladığını dile getirdi.

Asrak, azmedince başarılamayacak hiçbir şeyin olmadığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Beş yıl önce rehabilitasyon merkezinde ayağımla kuş resmi yapmayı öğrendim. İlk başta daha fazlasını yapamayacağımı düşünüp ümitsizliğe kapıldım ancak azmettim. Her geçen gün resimlerimin daha da güzelleştiğini gördüm. İnsan azmettiği zaman mutlaka oluyor. Ayağımla resim yaparken, 'Ellerini kullanabilen sağlam insanlar nasıl yapamıyor' diye düşünüyorum. Ellerimi ve ayaklarımı kullanamamak benim için önemli bir problem. Sıkıntılarımdan ayağımla yaptığım resimlerle uzaklaşıp hayata tutunuyorum. Benim gibi engelli olanlara kesinlikle 'zor' demeyip bu tür sanatlarla uğraşmalarını tavsiye ediyorum."

Görenler hayret ediyor

Özel okulların desteğiyle açtığı kişisel sergilerini gezenlerin "Biz ellerimizle yapamazken sen ayağınla nasıl yapabiliyorsun?" diyerek hayret ettiklerini ifade eden Asrak, resim sanatını daha da ilerilere taşımayı hedeflediğini vurguladı.

Ayağıyla kara kalem ve boya ile resim yaparak belirli bir noktaya ulaştığını, hedefinde yağlı boyayla tuval üzerine resimler yapmak olduğunu dile getiren Asrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hani bir ağaca filiz verirsiniz ve kendi kendine büyür. İşte benim de bir dalım olması lazım ki ben de büyüyebileyim. Ayağımla kalem tutup resim yapabiliyorum ancak bununla sınırlı kalmak istemiyorum. Ayak parmaklarımla fırça tutarak yağlı boyayla tuval üzerine resimler yapmak istiyorum. Resmin ne kadar inceliği varsa bunları öğrenip bu işin ustası olmayı arzuluyorum. En büyük hayalim ise yağlı boya ile çok güzel bir tablo yapıp babama hediye etmek. Evin duvarına assın ve, 'Bu benim kızımın resmi' desin. Resim sanatında daha fazla yol alabilmek için yetkililerin yardımını bekliyorum."

Rabia Asrak'ın babası Ercan Asrak ise ayağıyla resim yaparak büyük başarı sergileyen kızlarıyla gurur duyduklarını belirterek sanatını ilerletmesi için kızına destek verilmesini istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?