Küçük Zeynep'in karaciğer nakli umudu

Van'ın Başkale ilçesinde 7 yıldır karaciğer yetmezliği nedeniyle ölüme her geçen gün biraz daha yaklaşan 9 yaşındaki Zeynep Geçit, karaciğer nakli ile tekrar hayata bağlanmayı umut ediyor

Küçük Zeynep'in karaciğer nakli umudu
Küçük Zeynep'in karaciğer nakli umudu
GİRİŞ 22.01.2015 11:12 GÜNCELLEME 22.01.2015 11:12

Başkale ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki Zeynep Geçit, 7 yıldır yaşam savaşı verdiği hastalığını karaciğer nakliyle yenmek istiyor.

Başkale'ye bağlı Aşalan Mahallesi'nde ikamet eden Geçit ailesi, 9 yıl önce dünyaya gelen Zeynep ile her şeyden habersiz mutlu bir yaşam sürmeye başladı. İki yaşındayken karaciğer sirozuna yakalanan Zeynep, 7 yıldır yaşam savaşı veriyor.

Yürüme, konuşma ve nefes almada zorlanan küçük kız için geriye kalan tek umudun vakit kaybedilmeden yapılacak karaciğer nakli olduğunu belirten baba Ertan Geçit, kızı için çalmadığı kapı, gitmediği doktor kalmadığını söyledi.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuğunu tedavi ettirebilecek çözümü bulamadığından yakınan Geçit, ilaçlarla hayata tutunan kızı için yetkililer ve hayırseverlerden yardım istedi.

"Karaciğer sirozu hastası olan kızımı yaşatmak için savaşıyorum" diyen baba Geçit, gözyaşları içerisinde şöyle konuştu:

"Doktorlar, kızımın yaşaması için karaciğer nakli olması gerektiğini söyledi. Gereken her yere gittim. Şimdi elimiz kolumuz bağlı yardım bekliyoruz. Van'dan iki kez ambulans helikopterle Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürülerek 3 yıl tedavisi yapıldı. Ardından Ankara, İstanbul ve en son karaciğer nakli sırası için Çapa Tıp Fakültesi'ne gittim. Nereye gittiysem çare bulamadım. Doktorların dediğine göre kızımın yaklaşık 50 günü aşkın bir ömrü kaldı. İmkanlarım daha fazla kalmadı. Çocuğuma bir çare bulamadığımdan dolayı bende rahatsızlandım bu çaresizliğin içinde. Maddi yönden fazla desteğim yok. Kızımın gözümün önünde ölümünü seyretmek beni kahrediyor. Bir yol istiyorum."

Gözyaşlarına boğulan anne Nurcan Geçit ise "Kızım ölüyor. Doktorlar 6 haftası kaldı diyor. Karaciğer nakli olmazsa ölecek. Benim ve babasının karaciğeri uymuyor. Nakil olmazsa ölecek. Allah rızası için yardım edin" dedi.

Kullandığı ilaçlar sayesinde acısı dindirilen küçük kız da yardım beklediğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?