Suşehri Devlet Hastanesine geçen yıl 173 bin hasta başvurdu

Suşehri Devlet Hastanesi polikliniklerinde, 2014 yılında 173 bin hastanın muayene edildiği bildirildi.

Suşehri Devlet Hastanesine geçen yıl 173 bin hasta başvurdu
Suşehri Devlet Hastanesine geçen yıl 173 bin hasta başvurdu
GİRİŞ 22.01.2015 12:21 GÜNCELLEME 22.01.2015 12:21

Kaymakam Kadir Perçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge hastanesi konumunda 2000 yılında açılan 75 yataklı Suşehri Devlet Hastanesinde her geçen yıl hasta muayene sayısında artış yaşandığını, 2014 yılında 173 bin hastanın polikliniklerde, 46 bin hastanın ise acil serviste tedavi gördüğünü söyledi.

Hastanede ayrıca 5 bin 774 hastanın ameliyat edildiğini aktaran Perçi, "Hastanemize sadece Suşehri’nden değil, komşu ilçelerimizden de hastalar gelmektedir. Bu nedenle de yeni bir hastanenin ilçemize kazandırılması konusunda gerekli çalışmalar yapıldı. Hastanemizin yan tarafından bulunan 9 bin 300 metrekare arsanın istimlak çalışmaları tamamlanmış ve arsa sahiplerine istimlak paraları ödenmiştir. Suşehri’ne daha büyük bir hastane yapılması için gerekli çalışmalar sürüyor" dedi.

Hastanedeki uzman doktor sayısının artırılması için girişimlerin devam ettiğini belirten Perçi, "Hastanemizde şuanda 13 uzman doktorumuz bulunmaktadır. 60'ıncı dönem iç hizmet kuraları çekildi ve bu kuradan ilçemize anestezi, radyoloji ve dahiliye uzmanı ataması yapıldı. Uzman doktor sayımız 16’ya çıkmış oldu. Ataması yapılan doktorlarımız yakın zamanda görevlerine başlayacaklar" diye konuştu.

Perçi, hastaneye yeni alınan tomografi cihazının bir hafta içerisinde hizmet vermeye başlayacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor