Muğla'da kadına yönelik şiddet olayları

Muğla'da jandarma sorumluluk bölgesinde geçen yıl bin 165 kadına şiddet olayı meydana geldi

Muğla'da kadına yönelik şiddet olayları
Muğla'da kadına yönelik şiddet olayları
GİRİŞ 22.01.2015 12:22 GÜNCELLEME 22.01.2015 12:22

Muğla'da jandarma sorumluluk bölgesinde geçen yıl bin 165 kadına şiddet olayı meydana geldiği bildirildi.

Muğla Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 2014 yılında mülki amir ve aile mahkemeleri tarafından şiddet mağdurlarına ve şiddet uygulayanlara yönelik 333 koruyucu ve önleyici tedbir kararı verildiği, 37 koruyucu ve önleyici tedbir kararının ise halen takibinin yapıldığı belirtildi.

Koruma altına alınan mağdur kadınların Jandarma Asayiş Şube Müdürlüğü Çocuk ve Kadın Kısım Amirliğinde görevli kadın astsubaylar tarafından bizzat ziyaret edildiği anlatılan açıklamada, yapılan kontrollerde 5 kişiye tedbir kararına aykırı hareket etmekten hapis cezası verildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Geçen yıl jandarmaya bin 165 kadına şiddet vakası intikal etti. Bu olaylarında 46 şiddet mağduru kadın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde kadın konukevine teslim edilmiştir. Olayların nedenlerine göre dağılımı incelendiğinde; çoğunlukla tartışma, ailevi geçimsizlik, alkol ve maddi nedenlerinden kaynaklandığı görülmektedir. Kadınlar en çok fiziksel şiddete maruz kalırken, bunu psikolojik şiddet takip etmekte, en az oranda ise ekonomik ve cinsel şiddete maruz kalma yaşanmaktadır. Ayrıca ilimizde şiddete uğrayan kadınların meslek durumlarını incelediğimizde; en çok ev hanımlarının şiddete maruz kaldığı görülmektedir."

Açıklamada, toplumun huzur ve güvenliği için görev yapan Muğla İl jandarma Komutanlığının aile içi şiddet, çocuk ve kadınların korunmasına yönelik faaliyetlere büyük hassasiyetle yaklaştığı ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki