Kızıltepe’de "Diş Fırçalama" kampanyası

Mardin Kamu Hastaneleri Birliği, Kızıltepe'de "Diş Fırçalama" kampanyası başlattı.

Kızıltepe’de "Diş Fırçalama" kampanyası
Kızıltepe’de "Diş Fırçalama" kampanyası
GİRİŞ 22.01.2015 14:17 GÜNCELLEME 22.01.2015 14:17

Mardin Kamu Hastaneleri Birliği, Kızıltepe'de "Diş Fırçalama" kampanyası başlattı.

Kampanya çerçevesinde Kızıltepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde düzenlenen programda, katılımcılara dişlerin nasıl fırçalanması gerektiği uygulamalı olarak anlattıldı.

Programada konuşan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, daha önce hastane olarak kullanılan yerin ağız ve diş sağlığı merkezine dönüştürülmesinin ağız ve diş sağlığına gösterilen ehhemmiyetin bir kanıtı ve bunun Kızıltepeliler için büyük bir şans olduğunu bildirdi.

Bu şansın değerlendirmesi gerektiğini ve genel sekreterliğin güzel bir uygulama ile ağız ve diş sağlığı konusunda bir kampanya başlattığını ifade eden Ermiş, şöyle konuştu:

"Hastanenin olması, binanın olması sadece hastalandıktan sonra gidecek bir merkez olarak kullanılıyor maalesef. Buraları ayrıca önleyici sağlık hizmeti vermesi önemli. Genel sekreterliğimiz bu konuda iyi düşünmüş. Daha diş sağlığı problemi yaşamadan, ağız sağlığı problemi yaşamadan bu konuda insanlarımızın çocuklarımızın bilinçlendirilmesi çok çok önemlidir. Şimdilik 2 bin 500 kişiye diş fırçası ve macunu dağıtılacak. Daha sonra bizim de desteğimizle bu sayı artırılacak."

Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Fethullah Kayan da, özellikle diş çürüklerinde meydana gelen lezyonların özellikle bakterilerin kana geçmesiyle vücudun bütün azalarını, bütün organlarını etkileyebildiğini ve kalp üzerinde büyük tahribatlar yaptığını belirtti.

Kayan, "Diş sağlığı vücudun bir bütün olarak sağlığını etkilemekte diş sağlığı noktasında özellikle insanların çocukluk yaşından başlamak üzere eğitilmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Programın sonunda maddi durumu iyi olmayan hastalara ve programa katılan öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama