Karkamış Konaklama Tesisi'ne yönelik iddialar

Gaziantep Valisi Ata: "Suriyeli misafirlerimizin gerek barınma merkezlerinde gerekse ilimiz dahilinde istismar ve mağdur edilmesine, haksız bir muameleyle karşılaşmalarına hiçbir zaman müsaade etmeyiz"

Karkamış Konaklama Tesisi'ne yönelik iddialar
Karkamış Konaklama Tesisi'ne yönelik iddialar
GİRİŞ 22.01.2015 16:19 GÜNCELLEME 22.01.2015 16:19

Vali Erdal Ata, Karkamış ilçesindeki geçici barınma merkezine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Ata, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, 2012'den bu yana hizmet veren Karkamış Konaklama Tesisi hakkında olumsuz haber ve yorumların yer aldığını belirtti.

Tesiste yaklaşık 7 bin 600 Suriyeli'nin yaşadığını vurgulayan Ata, şunları kaydetti:

"Tesisin güvenliğini temin amacıyla 25 jandarma ve 85 özel güvenlik görevlisi, diğer idari hizmetler için 149 personel istihdam edilmiştir. Barınma merkezi, dünyaya örnek teşkil eden hizmetleri ve uygulamalarıyla heyetlerin takdirini de kazanmıştır. Dolayısıyla Gaziantep'in, diğer şehirlere örnek teşkil eden sığınmacı hizmetleri, hiç de hak etmediği bir haber ve yorum konusu edildiği değerlendirilmektedir."

Ata, söz konusu haberlerin bir süre kampta kalan ve ayrıldıktan sonra takma adlarla çeşitli yerlerde çalıştığı anlaşılan Suriyeli bir kadının ifadelerinden hareketle hazırlandığını ileri sürdü.

Barınma merkezi hakkındaki haksız ve yersiz ifadelerin gerçeği yansıtmadığını aktaran Ata, "Kampa, dışarıdan herhangi bir şahsın alınması veya şahısların araçla serbestçe giriş çıkış yaptığı yönündeki iddialar da dayanaktan yoksundur. Belirtilen kişisel iddiaların da bugüne kadar idare veya adli makamlara intikal eden herhangi bir olay veya durumla ilişkili olduğu yönünde bir bilgiye ulaşılamamıştır" ifadelerini kullandı.

Olayların, "idarenin bilgisi ve izni dahilinde meydana geldiği, görevli personelin kasıt veya ihmali sonucu yaşandığı" iddialarının kabul edilir bir durum olmadığını bildiren Ata, şu görüşlere yer verdi:

"Yaşanan herhangi bir mağduriyet karşısında ilgililer hakkında adli ve idari işlem hemen başlatılır ve mağduriyetin giderilmesi, suçluların hak ettiği cezayı bulması için hiçbir istisna gözetilmez. Suriyeli misafirlerimizin gerek barınma merkezlerinde gerekse ilimiz dahilinde istismar ve mağdur edilmesine, haksız bir muameleyle karşılaşmalarına hiçbir zaman müsaade etmeyiz. Basında yer alan haber ve yorumlar üzerine gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, aynı hassasiyetin aralıksız sürdürüleceğini kamuoyumuzun bilgisine sunarız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı