Eğitimde yarıyıl tatiline doğru

Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, "Sevgili öğrenciler, notlarınız çok iyi ya da çok kötü olabilir ancak geleceğiniz sadece bu kriterlerle değerlendirmelere tabi tutulamayacak kadar önemli ve değerlidir" dedi.

Eğitimde yarıyıl tatiline doğru
Eğitimde yarıyıl tatiline doğru
GİRİŞ 22.01.2015 17:08 GÜNCELLEME 22.01.2015 17:08

Sarı, yarıyıl tatili dolayısıyla yayımladığı mesajında, Bingöl'de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise eğitiminin ilk yarıyılını tamamlayan 60 bin 474 öğrencinin karne alacağını belirtti.

Çok yoğun ve yorucu bir dönemin ardından yarıyıl tatiline erişildiğini anımsatan Sarı, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

"Bazılarınızın çalışıp sorumluluklarını yerine getirmenin huzuru içerisinde iyi bir karne beklentisi var. Bazılarınızda ise iyi değerlendirilmemiş ve pek iyi performans gösterilmemiş bir dönemin ardından kırık bir karne ile karşılaşmanın kaygısı ve üzüntüsü var. Sevgili öğrenciler, notlarınız çok iyi ya da çok kötü olabilir ancak geleceğiniz sadece bu kriterlerle değerlendirmelere tabi tutulamayacak kadar önemli ve değerlidir. Eğitim kurumlarımızın varlık sebebi olan siz değerli öğrencilerimizin bu duygu ve düşüncelerle yarı yıl tatilini en iyi bir şekilde değerlendireceğini umut ediyor hepinize kucak dolusu sevgiler sunuyorum."

Sarı, karnelerdeki iyi notlar ders başarısı hakkında bilgi verse de başarının tek ölçüsü olmadığını vurgulayarak, "Çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken sadece iyi ve kötü notlara bakmak yerine çocuğunuzun özelliklerini fark etmeye, onların eksiklerini ve gerçekten neye ihtiyaçları olduğunu belirlemeye çalışınız. Çocuğunuzun elindeki karne, onun olduğu kadar sizlerinde onlar üzerindeki sorumluluklarınıza yönelik değerlendirme yapmanızı gerektiren bir belgedir" ifadelerini kullandı.

Mesajının son bölümünü öğretmenlere ayıran Sarı, öğretmenliğin bir sevda mesleği olduğuna dikkat çekerek, öğretmenlerin gayretleriyle Bingöl'ün eğitimdeki çıtasının her geçen gün yükselmeye devam ettiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...