Elazığ'da, Güvenli Gençlik Güvenli Gelecek Projesi

Elazığ Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Güvenli Gençlik Güvenli Gelecek Projesi kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye verildi.

Elazığ'da, Güvenli Gençlik Güvenli Gelecek Projesi
Elazığ'da, Güvenli Gençlik Güvenli Gelecek Projesi
GİRİŞ 22.01.2015 17:19 GÜNCELLEME 22.01.2015 17:19

Proje koordinatörlüğünü yürüten Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği tarafından, Elazığ Belediyesi Kültür ve Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan Şube müdürü Gürkan Uslu, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Uslu, proje kapsamında, 2014 yılı içerisinde gençlerin bilinçlendirilmesi ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla 56 lise ve dengi okulda düzenlenen konferanslarla 4 bin 50 öğrenciye ulaştıklarını ifade ederek, gezi ve sosyal aktiviteler ile de öğrencilerin sosyalleşmesine katkı sunmaya çalıştıklarını dile getirdi.

İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek ise projede TEM ekiplerinin ve öğretmenlerin ortak çabası olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Güzel bir projeydi. Bu projeler sürekli devam edecek. Çünkü gençliğimiz bizim için önemli. Her şeyin belirli bir süresi var. Bizim yerimizi gençlerimiz alacak. Bugün benim bulunduğum yerde yarın başka bir genç kardeşim bulunacak. Onun için gençlerimizi biz bilgilendireceğiz. Onlarla birlikte yeni projeleri hayata geçireceğiz. Şunu biliyoruz ki, gençliğimiz bizim ilerideki güvencemiz. O yüzden bütün gençlere burada şunu söylemek istiyorum; eğitim hayatınız çok önemli, bugünlerin değerini bilin. Bugünlerde edindiğiniz bilgiler, ilerleyen yıllarda size çok faydalı olacaktır."

Dünyada sürekli olarak şartların değiştiğini ve geliştiğini aktaran İşlek, öğrencilerden eğitim anlamında gelişimi ve ilerlemeyi takip etmelerini istedi.

İşlek, emniyet olarak suç ve suçlularla mücadele etmenin görevleri olduğunu ifade ederek, "Asayişi ve huzuru sağlamak görevimiz ama bunu yaparken toplumdaki vatandaşlarımızla ve öğrencilerimizle el birliği halinde çalışma yapmamız gerektiğini biliyoruz. Çünkü biz onlar için burada varız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere bilgisayar ve tablet hediye edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı