İstanbul'da büyük operasyon

İstanbul’da operasyon düzenleyen polis, telefonda kendilerini polis olarak tanıtan çeteyi çökertti.

İstanbul'da büyük operasyon
İstanbul'da büyük operasyon
GİRİŞ 22.01.2015 17:29 GÜNCELLEME 22.01.2015 17:30
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İstanbulL’da  operasyon düzenleyen polis, telefonda kendilerini polis olarak tanıtarak toplam 1 milyon 300 bin liralık dolandırıcılık yapan bir çeteyi yakaladı.

Çetenin kurbanları arasında işadamlarının da bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 7 şüphelinin sorgusuna Asayiş Şube Müdürlüğüne devam ediliyor.

EŞZAMANLI OPERASYON YAPILDI

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından öğle saatlerinde, kendilerini polis olarak tanıtan bir çeteye yönelik operasyon yaptı. İstanbul ‘da 6 ayrı adrese yapılan eşzamanlı baskınlarda telefonla rastgele aradıkları kişilere kendilerini polis olarak tanıtarak para toplayan 7 kişi gözaltına alındı.

1 MİLYON 300 BİN LİRA DOLANDIRMIŞLAR

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilen şüpheliler sorguya alınırken İstanbul ve Muğla'da aralarında işadamlarının da bulunduğu kurbanlarından toplam 1 milyon 300 bin liralık dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerin telefonla kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra “Terör örgütü hesaplarınızı ele geçirmiş.” “Büyük bir operasyonun içindesiniz bize yardım edin” gibi bahanelerle kandırdıkları kurbanlarından, sözde operasyon bitiminde iade edilmek üzere para istedikleri öğrenildi.

Yetkililer, şüphelilerin sorgularının devam ettiğini dolandırılan para ve kişi sayısının önümüzdeki günlerde artabileceğini söylediler.

YORUMLAR 11
  • Abe 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne ülkeymiş çökert çökert bitmiyor??
    Cevapla
  • chingiz abdullaev 9 yıl önce Şikayet Et
    antalyada yabancilari dolandiran ceteleri ne zaman habshaneye alacaksiniz?benim sikayet etmediyim bir devlet kurumu kalmadi.kimse bir sey yapmiyor.sikayet mektubumu erdogana gonderdim.bakalim turkiyenin adaletine.
    Cevapla
  • çetin 9 yıl önce Şikayet Et
    yalancının mumu yatsıyakadar yanar cezaları cehennemin en en en dibi
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    geçen benide aradılar numarayı yemeyince küfür ettiler bende polisi aradım kendimi tanıttım şikayetci oldum ahmet bey inanmayın onlar dolandırıcı dediler bu kadar.
    Cevapla
  • bu gün gözaltı 9 yıl önce Şikayet Et
    yarına serbest kalırlar.. kerem bey de asmakdan bahsediyor :D cezaevine girseler yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti
AK Parti'de vekillere sosyal medya uyarısı: Daha hassas olun