Aydın'dan kısa kısa

AK Parti Aydın Milletvekili Kılınç: "159 kilometre uzunluğunda olması beklenen demiryolu hattı Çine ve komşusu Milas için hayati önem taşıyor"

Aydın'dan kısa kısa
Aydın'dan kısa kısa
GİRİŞ 22.01.2015 18:11 GÜNCELLEME 22.01.2015 18:11

AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Aydın, Çine ve Güllük arasındaki demiryolu hattının tamamlanması sürecinde önemli mesafe alındığını kaydederek, "159 kilometre uzunluğunda olması beklenen demiryolu hattı Çine ve komşusu Milas için hayati önem taşıyor" dedi.

Kılınç, yazılı açıklamasında, Türkiye'de feldspat madeninin yüzde 95'inin, Aydın'ın Çine ve Muğla'nın Milas ilçelerinden karşılandığını hatırlattı.

Demiryolu projesi tamamlandığında, madenin ihracatı sürecinde önemli gelişme kaydedileceğini vurgulayan Kılınç, şu bilgileri verdi:

"Feldspat madeninin ekonomik şekilde taşınarak maliyetin düşürülmesi, ihracat üstünlüğü elde edilebilmesi bakımından ilçenin demiryolu ağına bağlanması büyük önem taşıyor. Toplamda 159 kilometre uzunluğunda olması beklenen demiryolu hattı gerek Çine gerekse de komşusu Milas için hayati önem taşıyor. Çift hat, elektrikli ve sinyalizasyonlu olarak hazırlanan proje, her iki ilçemize de ihracat üstünlüğü kazandıracak."

Mahalleye dev Türk Bayrağı hediye edildi

Koçarlı Belediyesi tarafından vatandaş talebi üzerine Kullar Mahallesi'ne dev Türk bayrağı hediye edildi.

Mahalleye giderek Muhtar Halil İbrahim Solmaz ve vatandaşlarla görüşen Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde verdikleri bayrak sözünü yerine getirdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Türk bayrağı, 8 metre uzunluğundaki demir direk üzerinde göndere çekildi.

Muhtar Solmaz, taleplerini yerine getiren Öztürk'e teşekkür etti.

İncir belgeseli çekilecek

Erbeyli İncir Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından hazırlanan, "Kaybolan Toprakların Sessiz Kahramanı İncir" isimli proje kapsamında, incir belgeseli çekileceği bildirildi.

İstasyon Müdürü Selim Arpacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güney Ege Kalkınma Ajansı'na (GEKA) sunulan projelerinin kabul edildiğini, bu çerçevede çeşitli çalışmalara imza atılacağını belirtti.

Proje dahilinde, "İncir Bizi Çağırıyor" isimli çalıştayın düzenleneceğini dile getiren Arpacı, ayrıca belgesel çekimi ile incir üretimindeki sorunlara dikkat çekileceğini anlattı.

Arpacı, proje ile incir yetiştiriciliği yapılan alanlardaki risklerin ortaya konulup farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını sözlerine ekledi.

Anaokulu öğrencilerinden destek teşekkürü

Acarlar Anaokulu'nda eğitim gören öğrenciler, eğitim masraflarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca karşılanmasına vesile olan İncirliova Kaymakamı Adem Ünal'a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Anaokulu Müdürü Sevilay Ulubeli ve öğretmenleriyle birlikte Ünal'ı ziyaret eden öğrenciler, örnek katkıdan dolayı teşekkür etti.

Ziyarette konuşan Ünal, okul öncesi eğitimi önemsediklerini, bu çerçevede 60 öğrencinin eğitim masraflarının karşılanması için girişimde bulunduklarını aktardı.

Öğrencilerin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını söyleyen Ünal, "Onlar geleceği teslim edeceğimiz bireyler oldukları için kendilerini çok önemsiyoruz. Eğitim yardımını sürdürmeye bundan sonra da devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan ziyarette öğrenci ve öğretmenler, Kaymakam Adem Ünal'a çiçek takdim ederek hatıra fotoğrafı da çektirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA