Çiftçilere sahte gübre uyarısı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, çiftçileri taklit ve sahte gübre konusunda uyardı.

Çiftçilere sahte gübre uyarısı
Çiftçilere sahte gübre uyarısı
GİRİŞ 22.01.2015 18:21 GÜNCELLEME 22.01.2015 18:21

Selvi, yaptığı yazılı açıklamada, ilkbaharın yaklaşmasıyla önümüzdeki aylarda tarımsal faaliyetlerin yoğunlaşması ve gübre sektörünün hareketlenmesinin beklendiğini belirtti.

Piyasada ticari olarak tanınmış firmaların marka, tescil, etiket ve ambalajlarının taklit edilerek piyasaya gübre arz edebileceğine dikkati çeken Selvi, ürünün firmasıyla satış sözleşmesi yapılmadan dağıtıcı ve şahıslara taklit veya sahte ürün satabileceğini vurguladı.

Taklit veya sahte ürün pazarlayan şahısların genellikle üreticiyle satış sözleşmesi bulunmadığını kaydeden Selvi, "Bu nedenle çiftçilerimiz gübre alırken alacakların ürünün, bakanlığımızca onaylı tescil, lisans, etiket örneği ve üretici firma ile olan sözleşmesi mevcut olan ürünler olmasına dikkat etmesi gerekmektedir. Bu belgeye sahip olmayan firmalardan, firmasıyla satış sözleşmesi olmayan dağıtıcılardan, kişilerden ve kamyon ve benzeri araçlara seyyar gübre satışı yapan kişilerden gübre almamaları, bu durumdaki satıcıların derhal il, ilçe müdürlüğümüze bildirilmesi gerekmektedir" uyarılarında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı