Berat bebek sesini duyurdu

Rahatsızlığı nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan üç buçuk yaşındaki Berat bebeğin sesini Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın duydu.

 Berat bebek sesini duyurdu
Berat bebek sesini duyurdu
GİRİŞ 23.01.2015 09:57 GÜNCELLEME 23.01.2015 09:57

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle zor günler geçiren Berat bebek ve ailesine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın sahip çıktı.

17 aylıkken geçirdiği rahatsızlık sonrası yoğun tedavi programı ile hayata tutunan Berat bebeğin ailesi de maddi ve manevi anlamda büyük sıkıntı içinde. Tedavide gereği Berat bebeğin gırtlağına takılan protezi ailenin değiştirmesi tıbben uygun değil. Her değiştirmede de baba Salih Arat SGK’lı olmasına rağmen ek ücretler ödemek zorunda.

İşçi baba tedaviler için 70 bin TL kredi çektiğini ve borç içinde olduğunu söylüyor. Anne Kaniye Arat, gün boyu 11 yaşındaki kızı ve 3 buçuk yaşındaki Berat bebekle ilgileniyor. 

Berat bebeğin hem bu tedavisinin hem de fiziksel ve psikolojik gelişiminin devam etmesi gerekiyor. Berat 3 buçuk yaşında ama daha bebekken yaşadığı bu olumsuzluklar nedeniyle yaşıtları kadar konuşamıyor. Özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinde eğitim görmesi gerekli. Arat ailesinin bir çok konuda da desteğe ihtiyacı var. 

İşte Eyüp Belediye Başkanlığı Beyaz Masa birimine gelen bir müracaat ile ortaya çıkan bu duruma Başkan Remzi Aydın el koydu. Ailenin “beyaz bir sayfa” açabilmesi için gerekenin yapılması talimatı veren başkan Aydın bununla da yetinmeyip Arat ailesini evinde ziyaret etti. 

BİR YILLIK SAĞLIK GİDERİ BAŞKAN AYDIN’DAN

Ablasına ve Berat bebeğe hediyeler veren Başkan Aydın, “Ailemizin durumunu ve çocuklarının durumunu biz de yeni öğrendik. Çok sıkıntılı bir dönem yaşıyorlar. Bu sıkıntılı dönemde ailemizin yanında olacağız. Allah onlara sabırlar versin. İnşallah rabbim küçük Berat’a şifalar versin” dedi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ayrıca, Berat bebeğin bir yıl boyunca sağlık giderlerini üstlendiklerini de belirtti.

Anne Kaniye Arat ve baba Salih Arat da Başkan Remzi Aydın’a hem ziyareti hem de verdiği destekten dolayı teşekkür ederek etti. Anne Arat, “Sayın başkanımız Remzi Aydın sesimizi duydu. Sağolsunlar evimize kadar ziyaretimize geldiler. Bu ziyaret bu zor günlerimizde bize büyük bir moral oldu. Sayelerinde geleceğe daha güvenle bakıyoruz” dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek