Sahil güvenlik botu dalış turizmine hizmet edecek

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı tarafından hurdaya ayrılan bir bot, dalış turizmine hizmet vermesi amacıyla Mersin'in Silifke ilçesi açıklarında batırıldı

Sahil güvenlik botu dalış turizmine hizmet edecek
Sahil güvenlik botu dalış turizmine hizmet edecek
GİRİŞ 23.01.2015 10:58 GÜNCELLEME 23.01.2015 10:58

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı tarafından hurdaya ayrılan bir bot, dalış turizmine hizmet vermesi ve deniz canlılarının yuvalanması amacıyla Silifke ilçesi açıklarında batırıldı.

Komutanlık tarafından 3 yıl önce hurdaya ayrılan bot, Taşucu Turizm İşletmeciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin girişimleriyle Taşucu Mahallesi açıklarına getirilip, sahil güvenlik ekiplerinin gözetiminde batırıldı.

Dernek başkanı Saadet Sayın, yaptığı açıklamada, Alman yapımı 65 yıllık SG-113 sahil güvenlik botunun 27 metre uzunluğunda olduğunu söyledi.

Botta batırılmadan önce gerekli düzenlemelerin yapıldığını aktaran Sayın, "Doğaya zarar vermemesi için bottaki gereksiz materyaller çıkarıldı, kimyasal atıklar temizlendi. Batırma işlemini de gerçekleştirdik. Bu bot dalış turizmine katkıda bulunmasının yanında deniz canlılarının da yuvası olacak” diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar