Çocuk Dostu Şehirler Projesi

UNICEF ve Yüreğir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ''Çocuk Dostu Şehirler Projesi''nin Yüreğir Çocuk Eylem Planı Çalıştayı başladı.

Çocuk Dostu Şehirler Projesi
Çocuk Dostu Şehirler Projesi
GİRİŞ 23.01.2015 11:38 GÜNCELLEME 23.01.2015 11:38

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), IKEA ve Yüreğir Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen ''Çocuk Dostu Şehirler Projesi''nin Yüreğir Çocuk Eylem Planı Çalıştayı başladı.

Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Zülfü Çelik, özel bir otelde düzenlenen etkinlikte, UNICEF Türkiye Ofisi tarafından uygulanan projenin Adana ayağının, kendi ilçelerinde uygulanmasının çok isabetli bir karar olduğunu söyledi.

Yüreğir'in çok göç alan bir ilçe olduğunu anımsatan Çelik, ''Çalıştay kapsamında alınacak kararları çok önemsiyoruz. Bu kararlar sayesinde önümüze bir yol haritası çıkacak ve çocuklar için atılacak adımlar konusunda bize rehberlik edecek'' dedi.

Çelik, halkın sorunlarının tespiti adına 6 ay süren bir çalışmayla vatandaşlarla yüz yüze yapılan görüşmelerde çok önemli tespitlerde bulunduklarını, tespitlerden en önemlisinin de parklardaki uyuşturucu sorunu olduğunu söyledi.

UNICEF Türkiye Temsilciliği Çocuk Koruma Bölümü Başkanı Severine Jacomy Vite ise projenin UNICEF'in dünyanın pek çok ülkesinde yürüttüğü ve desteklediği bir konsept olduğunu belirtti.

Farklı illerde düzenlenen bu tür çalıştaylarda toplanan bilgileri analiz edeceklerini anlatan Vite, ''Bu bilgiler ışığında önceliklere karar verilecek ve çocukların yaşam alanlarında karşılaştıkları sıkıntıları gidermek için adımlar atılacak. Çünkü bu projenin amacı coğrafi ve toplumsal cinsiyet farklılıklarını çocuklar açısından azaltılması, hizmetlere hakkaniyetli erişimin sağlanması, çocuk yoksulluğunun azaltılması, yerel ve ulusal düzeyde çocukların iyiliğinin desteklenmesi için çocuk katılımının arttırılmasıdır'' diye konuştu.

Projenin Ulusal Koordinatörü Iraz Soyalp de proje hakkında katılımcıları bilgilendirerek, kentlerde yaşayan ve öncelikli olarak dezavantajlı bölgelerde ikamet eden çocuklara ulaşılmasının hedeflendiği, ayrıca, ailelere, hizmet sağlayıcılara ve politika yapıcılara katkı sağlanacağını söyledi.

Çocuk Dostu Şehirler Projesi, bu yıl sonuna kadar Adana-Yüreğir, Ankara-Mamak, Bitlis, Erzurum-İspir, Giresun, İzmir-Bornova, Kırklareli-Lüleburgaz, Manisa, Mersin, Şanlıurfa-Eyyübiye belediyelerinde uygulanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor