Okullarda karne heyecanı

Kayseri'de 282 bin 842 öğrenci karne aldı

Okullarda karne heyecanı
Okullarda karne heyecanı
GİRİŞ 23.01.2015 11:44 GÜNCELLEME 23.01.2015 11:44

Kayseri'de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim gören 282 bin 842 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi dolayısıyla 50. Yıl Dedeman İmam Hatip Ortaokulu'nda yapılan karne dağıtım törenine, Vali Vekili Mustafa Masatlı, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Sınıflara girerek öğrencilere karne dağıtan Masatlı, burada yaptığı açıklamada, Kayseri'de yaklaşık 17 bin öğretmen ve 282 bin 842 öğrenci ile devam eden eğitim ve öğretimin birinci döneminin başarıyla tamamlandığını söyledi.

Kayseri'de birinci dönemde tüm kurumlar ve velilerin ekip çalışması içerisinde çalıştıklarını ve sorunsuz bir şekilde yarıyılı tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Masatlı, "Hayatta her şey eğitimle başlar. Hayatın her safhasında da eğitimimiz devam eder. Amacımız Kayseri'yi eğitim ve öğretimde Türkiye'de önemli bir sıraya getirmektir. Bunun için bir ve beraber olmak lazım. Bir birimizi desteklemek lazım. Kendi içimizde öz eleştirilerde bulunarak bu başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum" dedi.

Öğrencilerin yoğun bir dönem geçirdiğini aktaran Masatlı, 15 günlük tatilde öğrencilerin dinlenip güzel zaman geçirmeleri için ailelerinin uygun ortamı sağlaması gerektiğini kaydetti.

Karnesinde kötü notu olan öğrencilerin velilerine de seslenen Masatlı, "Karnedeki kötü notlar geçici bir durumdur. Kötü not alması çocuğun o an ki durumuyla ilgili olabilir. Hiçbir velimizin çocuklarına 'kötü not aldı' diye baskı yapmasını istemeyiz. Hayatta her şeyin telafisi vardır. Kötü not alan öğrencilerimiz ikinci dönem biraz daha fazla gayret ettiğinde başarılı olacaktır" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı