Okullarda karne heyecanı

Bilecik'te okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören 35 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Okullarda karne heyecanı
Okullarda karne heyecanı
GİRİŞ 23.01.2015 13:23 GÜNCELLEME 23.01.2015 13:23

Bilecik'te okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören toplam 35 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ile beraber Atatürk İlkokulu'nda karne dağıtım törenine katıldı.

Sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıtan Güney ve beraberindekiler, başarı belgesi alan öğrencileri de tebrik etti.

Öğrencileri iki haftalık bir tatilin beklediğini, tatilde kitap okumalarını ve bu süreyi iyi değerlendirmelerini isteyen Güney, şunları kaydetti:

"İl genelinde 144 okulumuzda 2 bin 250'ye yakın öğretmen ve 34 bin 987 öğrencimiz var, bu güzel bir oran. Çünkü okullaşma oranı olarak Bilecik, Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Sadece fiziki olarak eğitim vermek yetmiyor. Çocukların sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de katılması gerekiyor. Biz çocuklarımızın mutlaka sadece eğitim öğretimle değil, her türlü sosyal, kültürel ve sportif faaliyetin içerisinde olmasını istiyoruz. Her çocuğun mutlaka bir kabiliyeti var. Önemli olan bu potansiyelinin ortaya çıkarabilmesi ve değerlendirilebilmesidir. Devlet olarak da bizim görevimiz bu. Milli eğitim teşkilatı olarak kendi ayakları üzerinde durabilecek ve hayırlı bir nesiller yetiştirmek. Çünkü istikbalimiz buna bağlı."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor