Okullarda karne heyecanı

Denizli'de engelli öğrenci, karnesini Vali Kocatepe'nin elinden aldı

Okullarda karne heyecanı
Okullarda karne heyecanı
GİRİŞ 23.01.2015 13:45 GÜNCELLEME 23.01.2015 13:45

Denizli'de bedensel engelli ortaokul öğrencisi, karnesini Vali Şükrü Kocatepe'nin elinden aldı.

2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi dolayısıyla Pamukkale ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Hulusi Kulaklı Ortaokulu'nda düzenlenen karne dağıtım töreninde, bedensel engelli 6. sınıf öğrencisi Dilek Bağ, karnesini Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'nin elinden aldı.

Törende, "Türkiye Okuyor" adıyla düzenlenen yarışmada en çok kitap okuyanlar arasına girerek teşvik ödülü alan Bağ'a, madalyası da verildi.

Vali Kocatepe'nin "Okuduktan sonra ne olacağını" sorduğu başarılı öğrenci, "doktor" olmak istediğini söyledi.

Engelli öğrencinin babası Ramazan Bağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğuştan bedensel engelli olan çocuklarının yürüyemediğini belirterek, "Annesi ile birlikte iki tarafına girerek yürütmeye çalışıyoruz, tekerlekli sandalye ile okula getiriyoruz. Okulda asansör yok, merdivenlerden 2. kata çıkarırken çok zorlanıyoruz. 6 yıldır çocuğumuzu bu şekilde okula getirip götürüyoruz. Tekstilde çalıştım, şu anda emekliyim, onunla geçiniyoruz" dedi.

Anne Hatice Bağ da spastik engelli kızlarını tekerlekli sandalye ile okula getirirken ve merdivenlerden çıkarken zorlandıklarını ve sabahları derslere bazen geç kaldıklarını belirterek, Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'in akülü sandalye sözüne çok sevindiklerini kaydetti.

Törende, Dilek Bağ'ın anne ile babasının yardımıyla tekerlekli sandalyede okula geldiğini öğrenen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, öğrenciye akülü sandalye alma sözü verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...