Van'da karne heyecanı

Van'da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören toplam 333 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

Van'da karne heyecanı
Van'da karne heyecanı
GİRİŞ 23.01.2015 14:33 GÜNCELLEME 23.01.2015 14:33

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Edremit ilçesindeki Şehit Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut İlk ve Ortaokulu ile İpekyolu Anaokulu'nda program düzenlendi.

Okullarda öğrencilerle bir araya gelen Vali Vekili İbrahim Dündar, beraberindeki İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve şube müdürleriyle öğrencilere hediyelerini karneleriyle dağıttı.

Bir taraftan okul öncesi öğrenciler ilk karne heyecanını aileleriyle yaşarken, karnelerinde kırık notu olan öğrenciler üzüntülerini, karnelerini takdir veya teşekkür belgeleriyle taçlandıran öğrenciler ise sevinçlerini arkadaşlarıyla paylaştı.

Kendilerini bugün de yalnız bırakmayan aileleriyle karnelerini inceleyen öğrenciler, gazetecilere, yarıyıl tatilini okuma ve ders çalışmayla değerlendireceklerini ifade etti.

Program sonrası açıklama yapan Kırekin, 2014-2015 eğitim-öğretim döneminin ilk yarısının tamamlandığını belirterek, şöyle konuştu:

"333 bin öğrencimiz bugün karnelerini aldılar. Tabii ki karnelerinde birtakım düşük notlar olabilir. Bu çocuklarımızın başarısızlığını ifade etmemektedir. Her çocuğun farklı yeteneği bulunmaktadır. Karne notu düşük olan çocuklarımıza rehberlik yaparak onların eksiklerini ikinci dönem nasıl tamamlayabilirizin planını yapmamız lazım. Bu çocuklar bizim için çok kıymetlidir. Yarıyıl tatilinde öğrencilerimize tavsiyem, dinlensinler, eğlensinler ve en önemlisi de vakitlerinin bir bölümünü okuyarak geçirsinler."

Kırekin, konuşmasında ailelerin öğrencilere daha fazla başarı için baskı yapmaması gerektiğine dikkati çekerek, öğrencilerin beden ve ruh sağlıklarının çok önemli olduğunu, bu nedenle ailelerin dikkatli davranması gerektiğini vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor