Suriyeli öğrencilerin karne heyecanı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Osmaniye’deki konaklama tesisinde misafir edilen Suriyeli öğrenciler çadır kentteki okullarında karne sevinci yaşadı

Suriyeli öğrencilerin karne heyecanı
Suriyeli öğrencilerin karne heyecanı
GİRİŞ 23.01.2015 14:36 GÜNCELLEME 23.01.2015 14:36

Yaklaşık 10 bin Suriyeli sığınmacının kaldığı çadır kentte kurulan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede ilk dönem eğitimlerini tamamlayan öğrenciler karnelerini aldı.

Osmaniye Konaklama Tesisleri'nden sorumlu Vali Yardımcısı Muammer Balcı, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Müdürü Osman Şengel'in de katıldığı törenle öğretmenlerinin ellerinden karnelerini alan öğrenciler sevinçlerini karnelerini havaya kaldırarak ve öğretmenlerine sarılarak kutladı.

Okul öncesi eğitimde kısa süre içinde Türkçe konuşmayı öğrenen 298 öğrenci, kendileri için hazırlanmış okullarında eğitim görmenin mutluluğunu yaşadı.

AFAD Müdürü Şengel AA muhabirine yaptığı açıklamada, konaklama tesisinde eğitim gören Suriyelilerin her türlü ihtiyacının karşılandığını söyledi.

Suriyeli öğrencileri eğitmenin ve karnelerini vermenin sevinci içinde olduklarını belirten Şengel, projenin Halk Eğitim Merkezi ile hayata geçirildiğini, çadır kentte küçük çocuklar için ana sınıfları, yetişkinler için ise biçki-dikiş-nakış ve örgü gibi çeşitli kursların açıldığını belirtti.

Konaklama tesisindeki 2012 çadırda 9 bin 126 Suriyeli'nin barındığını aktaran Şengel, "Misafirlerimiz verdiğimiz eğitim hizmetlerinden oldukça memnunlar. Tesisimizde eğitimle ilgili 50 derslikte okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise TÖMER ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kurslarımız bulunmakta. İlkokulda bin 39, ortaokulda 635, lisede 315, toplamda da 2 bin 287 Suriye göçmeni öğrenci bulunmakta. Bu öğrencilerimize 77’si Suriyeli, 147 öğretmenle eğitim veriyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması