Evde eğitim gören engelli öğrencinin karne sevinci

Fethiye ilçesinde evde eğitim gören 9 yaşındaki bedensel engelli Büşra Durgut, karnesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan'dan aldı

Evde eğitim gören engelli öğrencinin karne sevinci
Evde eğitim gören engelli öğrencinin karne sevinci
GİRİŞ 23.01.2015 14:48 GÜNCELLEME 23.01.2015 14:48

Fethiye'de evde eğitim gören bedensel engelli öğrenci, karne sevincini evinde yaşadı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın evde eğitim hizmeti programından faydalanan Kaymakam Karslıoğlu İlkokulu 3. sınıf öğrencisi bedensel engelli Büşra Durgut'u (9) Fethiye Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, okul müdürü Zahit Engin ve öğretmeni Tursun Tuğba Eskici, Patlangıç Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti.

Karnesini, evinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan'dan alan başarılı öğrenci, öğretmeninin karnesine yazdığı mesajı okudu.

Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal devlet çerçevesinde son dönemlerde evde eğitim alan çocukların sayısının arttığını söyledi. Fethiye'de 8 öğrencinin evde eğitim aldığını hatırlatan Doğan, bu çocukların bir kuruldan geçtikten sonra evlerindeki ortamda eğitim alabildiklerini vurguladı.

Evde eğitim alan öğrencilerin istedikleri zaman okula da gidebildiğini, engellilerin topluma kazandırılması için devletin güzel çalışmaları olduğunu anlatan Doğan, "Devletimiz her konuda olduğu gibi eğitim alanında da vatandaşın yardımına koşuyor. Burada çocuğumuzun yüzündeki gülücük bize de yansıdı. Çocuğumuzun karnesi oldukça güzel. İnşallah gelecek dönem daha mutlu ve huzurlu bir eğitim öğretim yılı geçiririz" dedi.

Durgut'un annesi Belgin Yağlı ise kızının 3 yıldır evde eğitim aldığını vurguladı.

Ailesinin de kızına büyük destek olduğunu kaydeden Yağlı, "Öğretmenimiz çocuğuma hem öğretmenlik hem arkadaşlık yapıyor. Okul yönetimi ve öğretmenlerimiz çok ilgili, sürekli irtibat halindeyiz ve çocuğumun eğitimi için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Doğan, daha sonra başarılı öğrenciye kitap hediye etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı