"Suriyelilerin ıstırabını yakından hissettik"

AFAD Başkanı Oktay: "Türkiye, sığınmacılara hiçbir zaman uzaktan bakmadı"

"Suriyelilerin ıstırabını yakından hissettik"
"Suriyelilerin ıstırabını yakından hissettik"
GİRİŞ 23.01.2015 15:05 GÜNCELLEME 23.01.2015 15:05

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, "Türkiye, sığınmacılara hiçbir zaman uzaktan bakmadı" dedi.

Oktay, Suruç ilçesinde yapımı devam eden çadır kenti ziyaretinde, Türkiye'nin en büyük kampının hafta başından itibaren misafirleri ağırlamaya başlayacağını söyledi.

Kampın her türlü donanıma sahip olduğunu vurgulayan Oktay, Suriyeli sığınmacıların rahat bir hayat sürmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye'nin, Kobani'deki olayların ardından sığınmacılara kucak açtığını anlatan Oktay, "İlk günden itibaren buradayız. Şimdi ise kardeşlerimize çok daha iyi şartlarda hizmet verebilmek için dünya standartlarının çok üzerinde bir tesisi kurduk" diye konuştu.

Oktay, tüm sığınmacıları kucaklamaya hazır olduklarını vurguladı.

Soğukta kalan, barınma, yiyecek ve giyecek sıkıntısı çeken misafirlerin durumunu çok önemsediklerini anlatan Oktay, "Türkiye, sığınmacılara hiçbir zaman uzaktan bakmadı. Suriyelilerin ıstırabını yakından hissettik. Bugün de onların ıstırabını dindirmek için bu çadır kenti tamamladık" şeklinde konuştu.

Suruç'taki çadır kentin arıtma tesisine de sahip olduğunu anımsatan Oktay, Atatürk Barajı'ndan gelecek suyun işlendikten sonra misafirlerin kullanımına sunulacağını belirtti.

Kampa, 10 bin öğrenci kapasiteli okul planladıklarının altını çizen Oktay, "İki mobil hastane ve poliklinik hizmeti verecek 6 sahra çadırı tamamlanmak üzere. İnşallah gelecek haftadan itibaren geçici barınma merkezlerinde kalan sığınmacıları buraya alacağız. Barınma sıkıntısı olan tüm Kürt kardeşlerimizi Suruç'taki kampa davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Oktay, kamptaki altyapının Türkiye'deki birçok ilçeden daha iyi olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!